View Single Post
Eski 27-03-2012, 02:13   #898
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz Mesajı Göster
Halil Bey,
Uyarılar için teşekkür ederim zaten her maddeyi ilk kez kullandığımda çok dikkatli davranıyorum.Ancak hala cevabını beklediğim sorular var
Bu karışımı ağaçlara hangi aralıklarla yapraktan,ya da topraktan verelim(Ör:15 günde bir mi?)ve ne kadar süre bu uygulamaları yapalım(Ör:agaçlar yapraklarını dökene kadar)
Sebzelerde nasıl uygulama yapacağız?(Kullanacağım miktarı bitkiye zararlı olmayacak oranlarda ayarlayabiliyorum ama uygulama süreleri konusun da sağlıklı karar veremiyorum)
Bu konuda değerli fikirleriniz den olabildiğince faydalanmak istiyorum
...
Gülleci bulamacı+etdot67 karışımını 15 ya da 20 gün ara ile meyve ağaçlarına çiçekten önce atılmalı.

Arada bir defa sadece etidot67 atılmalı. Yani 3 defa.

Kış aylarında ise yapraklar döküldükten _özellikle budama yapıldıktan sonra bir defa_ 2 defa atılmalı. Bir ay ara ile olursa güzel olur.

Etidot67 düşük oranlarda _ tavsiye edilen rakımın yarısı kadar_ ama yıla yayarak atmış oluyoruz.

Sebzeler için ise ben gecen yıl bütün sebzeler _ çiçekte bile_ yalnız gülleci bulamacı attım. Bazen haftada bir. Yani hastalık gördüğümde...

Bu yıl sebzelere Gülleci bulamacı+etidot67 yi karıştırıp atacağım. Daha tecrübe etmedim. Deneme yapmayı düşünüyorum.

Gülleci bulamacını geçen yıl bir defa damlamadan tüm bitkilere kullandım. Nematod için tam bir sonuç gözleyemedim.

Ama bir sırık domateste yüksek oranda ve sık gülleci bulamacını topraktan verdim, denemek için. Hani domatese zararı olur mu diye. Hiçbir zararı olmadı ve nematodu önledi.

Aslında yılda bir kere meyve ağaçlarının dibine gülleci bulamacı sulama suyu ile verilmeli ve bunu bu yıl yapacağım. Çünkü Atıf hoca_ gülleci hoca _asmalara yılda bir kere mutlaka sulama suyu ile verin demiş...

Sizde denerseniz bir kaç ağacınızda ya da sebzenizde sonuçları paylaşmış oluruz.

Teşekkürler

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön