View Single Post
Eski 26-03-2012, 14:06   #100
canannuman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Ben geçen sene başladım bu sene hasad edip gübreledim üyelerin bahçesi bölümünde var.

Yalnız 2 bölümden oluşan topraklı alan sanırım bahçecik oluyor. Aldığım ve topladığım tohumların sayısını ben bile bilemiyorum. Planlama yapıyorum ancak plan haricinde kalan tohumları tepeme ekeceğim sanırım. Abartmadan duramadım. İşin kötüsü sebzeye de merak saldım. Normalde etçilimdir ot ile aram yoktur ama koyun gibi otladım dersem yalan olmaz ektiklerimi diktiklerimi.

Zaten minicik bahçe kara kara düşünüyorum hem sebze, hem çiçek, hem bodur ağaçlar işim çok zor. Karar vermek kadar stres yapan bir derdim yok çok şükür.

Herşeyden de çok bahçemin sulama işini nasıl hallederim diye düşünüyorum, düşünmekten başım ağrıyor.

Tam herşeyi yerine yerleştireceğim yazın kuraklıkta devireceğim su bidanları yetmezse diye sıkıntı yapıyorum.

Ne diyeyim Allah gayret versin bu konularda imkansız tanımıyorum ama makul ölçülerde ayırdığım bütçe ile bu su sıkıntımı nasıl hallederim diye de kendimi hasta ediyorum düşünmekten.

Peyzajcımız çok harika örnekler vermiş bende bayılıyorum bu tarz bahçelere çok klas duruyorlar ama ben daha çok çiçek koleksiyoncusu gibi hissediyorum kendimi. Yani çiçeksiz yeşillik ancak sebze olabilir sanırım benim için çünkü yerim az. Genede Çok Şükür bu imkanıma.

Sevgilerimle.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön