Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
... Etidot67'nin PH'ını bilmiyorum. Asitik ise yine dikkat edilmeli....
Bor bitkiler için çok gerekli bir iz element, kalsiyumun bitkiler tarafından alınabilmesi için bulunması şart, fakat fazlası da bitkilerde bor zehirlemesi yapar. Üst üste kullanımlarda riske girmemek için tahlil faydalı olur. Topraktaki bor/kalsiyum oranının 1/1000 olması gerektiği bildiriliyor. Bitkiye göre değişmekle birlikte 2-5 ppm yeterli. 75ppm'den sonrası toksik.
|
Etidot-67'nin %1'lik pH'ı 8,5 civarında (MSDS).
Bor/kalsiyum oranı ise kafamı karıştırdı azıcık. Fidancılık kursu hocamız, bitkilerin 1 birim Bor'a ihtiyacı varken, 60-80 birim Kalsiyum'a ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bu hocamız özellikle bitki besleme konusunda çalışmaları olan biriydi.
(Bize verdiği Bitki Besleme Oranlar ı şöyleydi:
2.000 birim N, 1.000 birim P, 1.500 birim K, 80 birim Mg, 60-80 birim Ca, 40-50 birim S, 7 birim Fe, 6 birim Zn, 4-5 birim Mn, 1,5-2 birim Cu ve 1 birim B (Bor))
Bu hocamız bir ara "Asla mikro elementlerde Binde 3 oranını geçme de demişti.
Tabi bu binde 3 lük oran elementel oran olmalı. Unutmamakta fayda var: Eğer Etidot-67 nin molekük ağırlığını hesaplarsak yaklaşık 412 g/mol çıkar. bu miktar Etidot-67 de yaklaşık 86,4 g B bulunmakta. Yani Etidot-67'nin yaklaşık %20,1 i Bor.
(Ya şimdi ben belirsizliklerin azalmasına mı neden oldum, yoksa artmasına mı?

)