View Single Post
Eski 25-03-2012, 23:43   #1
Harun Parlak
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Bonsai Saksı Boyutu ve Şekillerinin Belirlenmesi

Merhaba arkadaşlar.
Yaptığımız bonsailerimizin saksı seçimini ve boyutunu neye göre belirleyeceğiz irdeleyelim istedim.
Dünya da ki bonsai görsellerinden gözlemlediğim saksı boyutu ve şekillerini burada aktarmaya çalışacağım.
Sizlerin de görüş ve fikirleri ile ilerde yapacağımız bonsailerimize nasıl bir saksı seçeceğimizi geliştirelim istedim.

Dünya da ki çalışmaların saksıları genelde şekilde de görüleceği gibi ağacımızın taç kısmın iz düşümü çapının yarı çapıkadar.
Yarı çapından daha büyük saksılara yerleşmiş bonsai çalışması gördüm ama yarı çapından daha küçük saksı nerdeyse hiç görmedim.
En fazla da yarı çapı kadar gözlemledim.
Ağcın iz düşümü saksıyı geçme ölçüsü de saksının yarı çaıpı kadar oluyor. Bu durum 4 taraftan da aynı olunca yarı çapına denk geliyor. Aynı zamanda da iz düşünü yuvarlak ise saksı yuvarlak oval ise oval saksı oluyor.
Kare saksıların seçilmesinde de ağcımızın gövdesi ve kök bölgesi yuvarlak ise yuvarlak kareye yakın ise kare ve ya (dikdörtgen ) oval ise de oval seçebiliriz.
Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız bonsai sevdalılarına faydalı olur düşüncesindeyim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg saksı boyutu-001.jpg (76.6 KB, 436 views)
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön