Övgü dolu , güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Sn.s.Serdar.
Sorularınıza cevap vereyim hemen. Bizim bahçede bir minicik oda ve mutfaktan oluşan kulübemiz var. Sadece , dinlenme ve mutfak ihtiyacımızı karşılamak üzere yapıldı. Orada kalmıyoruz dolayısı ile. Günübirlik gidip geliyoruz. O da haftanın bizim için uygun olan günlerinde sadece. Sezon açılışlarında bahçe işleri dolayısı ile daha sık gidiyor babam. Bahçemize bakan bir yardımcımız var. Babamın direktifleri ile gerekli işleri yapıyor. Bahçıvan değil ama yıllardır bizimle, dolayısı ile epeyce öğrendi bu işleri. En az günaşırı gidip, gerekli işleri o yapıyor sağolsun.
Bahçemizdeki bitkilere gelince. Oralarda soğuk dolayısı ile her şey olmuyor malumunuz. Sevgili babacığımda biraz sabırsız olduğu için, biz tüm çiçekleri her sezon fide alarak dikiyoruz. Tohumdan yetişmesini beklemeye sabrı yok, zaten zorda oluyor. Tohum yetişti oldu diyene kadar çiçeğin mevsimi geçiyor. Çok zorlu dönemlerden geçti o bahçe, çok emek ve para harcandı. Deneme yanılmalar oldu. Derken bu halini aldı.
Evet bizde de çit mazı var. Bir hayli de yaşlılar. Bahçeyle yaşıt neredeyse. Mazılar bu yıla kadar hiç bir sorun yaşamadı. Yalnız geçirdiğimiz yaz döneminde bizimkilerde sarardı ve aralarda kurumalar oldu. Herhangi bir şey yapmadık. Gübre bahçenin geneline serpiliyor, sanırım onların dibine de konuyordur. Belkide mevsim şartlarından kaynaklanan bir şey ,ya da bölgesel bir hastalık mıdır acaba. Sizin mazılarda da olduğuna göre. Bölgede bulunan diğer arkadaşlara sormak lazım. Belki onlar bir çözüm bulmuştur.
Fotoğraf çekmeye meraklıyım. Beğenmeniz beni mutlu etti. Onun içinde ayrıca teşekkürler.
Bugün bahçeye gittik babamla. İlk kez bir şeye şahit oldum, belkide oldum da unuttum. Kuşlara ekmek götürmüştük. Onu vereceğiz. çamların altına bırakıyoruz ekmekleri. Çamların altına gidince kulağıma sesler geldi. Çıt tık çıt tık . Ağaca bakıyorum ağaçkakan falan mı var , hiç bişey yok. Sonra anladım ki çam kozalakları açıyor. Ve açılırken ses çıkıyor. Mükemmeldi. Epeyce bir onların sesini dinledim. Ve çok şükür karlar kalkmış bahçeden. Görünürde kayıp yok, donan pek bir şey yok. Menekşeler de birer ikişer açmaya başlamış. Fakat karlar eridiğinden dolayı göl gibiydi çimler felan. Sanırım bir iki güne sular çekilir ve yeni sezon başlar.
Bu vesile ile hepimize sağlıkla ve mutlulukla geçecek yeni bir bahçe sezonu diliyorum. Hepimize kolay gelsin. Sevgiler.
|