View Single Post
Eski 25-03-2012, 17:35   #144
eozkan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Bonsai limon

Selamlar,

Forumda çok yeniyim, bitkilerle aramdaki ilişkim salonumdaki bir kaç çiçekten öteye gitmemişti. Ta ki, elimdeki limon çekirdeklerini kaktüsleriden birinin dibine ekene dek. bir - iki ay içinde ektiğim beş limonun beşi de çimlendi. Bir tanesi kırıldı fakat diğer dördü halen yaşıyor. Fotoğraflarını ekledim. İki tanesinin birer yaprağının uçları kurur gibi oldu ama sanırım o da büyürken ki yaprak dökümü vb. Ayrıca artık içinde bulundukları saksı da dar geliyor olabilir sanırım kısa süre içinde birbirlerinden ayırıp farklı saksılara yaşıyacağım herbirini.

Aşılama hakkında bir bilgim yok fakat amacım zaten limon yemek değil, üzerinde limon olmayan meyvelerin olması kafi. Fakat kolay birşey ise aşılamak onu da düşünebilirim.

Forumda gezerken bonsai limon örnekleri gördüm ve hayran hayran seyrettim. Eğer limonlarımı bonsai limon yapmak istersem nereden başlamalı ve ne gibi çalışmalar yapmalıyım? Ve bunu yapmaya ne zaman başlamalıyım?

İlginize şimdiden çok teşekkür ediyorum, umarım konuyu doğru yere açmış ve herhangi bir kural ihlalinde bulunmamışımdır.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg l,monum.jpg (57.1 KB, 449 views)
Dosya Türü: jpg limonum2.jpg (48.4 KB, 444 views)
eozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön