Ayın 18'de ve dün Sapancadaydım. Ağır geçen kış şartları bahçedeki bazı bitkilerin ölmesine sebep olmuş. Bazı bitkilere de ağır hasar vermiş.
Bahar güzel yüzünü göstermeye başladı yaraların onarılma zamanı. Baharla birlikte yeni heyecanlar başladı. Bahçelerde ise iş çok, bahçesi olanlar bu zamanlarda telaş içinde. Bir yandan bahçeleri toparlama, bir yandan yeni edinilen bitkilerin, saksılarla ve toprakla buluşturulma heyacanı, bir yandan tohumları çimlendirme telaşı.
Geçen hafta ve bu hafta çekebildiğim fotoğraflarla, sizlere kış çıkışı ve iki hafta da yapabildiklerimle bahçeden dün ayrılırken bulunduğu durumu aktarmaya çalışacağım.
Saksılardaki sakız sardunyaların tamamı ölmüştü. Yine saksılardaki soğanlı bitkiler Sapancada ki site görevlisinin saksıları verandaya al dememe rağmen almaması sonucu yağışlardan dolayı bir beyaz gala soğanı hariç hepsi çürümüştü. Saksılardaki toprakları çıkartarak yeni toprak karışımları oluşturdum. Bir kısım saksıyı sakızlı sardunya dikmek üzere ayırdım. Yaklaşık yeni 20 saksı aldım. Bunların bir kısmına soğanlı ve yumrulu çiçekleri diktim. İki geniş saksıya taze soğan diktim. Bazı saksılara da fesleğen, maydanoz, pazı, dere otu, roka hatta bamya ektim.