View Single Post
Eski 24-03-2012, 23:18   #1569
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BatuhanCan Mesajı Göster
Daha önce forumdan ve internetten okuduklarımla iki kovayı iç içe koyarak ortam oluşturup, içerisine bir hava taşı ve akvaryum pompası koyarak bir sistem yaptım.Temel besinleri internet üzerinden satın aldım.Saksıda büyütme ortamı olarak bauhaus' dan aldığım lav taşlarını kullandım. Sistemde ilk denediğim salatalık yetiştirmekti. Düşündüğümden uzun ve sağlıklı oldu. Ürün miktarı görece fena değildi.
Youtube üzerinden yayımlanan videolarda da genelde bu bu tarzda saksıların kullanıldığını gördüm. Benim sistemimin ölçüleri çap 28 cm yükseklik 42cm.
Ancak yukarda da belirttiğim gibi hobi alanım çok küçük ve raf şeklinde dizerek hem alandan hemde yükseklikten kazanmayı hedefliyorum. NFT sistemi tercih etmemin tek nedeni yüksekliğinin şimdilik kabul edilebilir olması. 101cm x 49 cm x 21 cm. Şu anda internet fiyatı 295TL
gözüküyor.
Kovadan yaptığım sistemde sabah akşam EC ve PH kontrolü ile sıvı değişimi biraz sıkıntı verebiliyor. Özellikle bitki büyüyüp ağırlaşmaya başladığında zarar veri rmiyim acaba diye tedirgin oluyordum.
Sn batuhancan zevkle ve isteyerek yapıldığında bugün hayal gibi olan çok kısa bir süre sonra gerçekleşiyor. Zevkle yaptığınız tüm çalışmalarınız da başarı dileklerimle.

Her sıkıntı yeni bir kolaylık getirir. Dünya üzerinde insanlar hep bunu gerçekleştirmiş. Yukarıdaki koyulaştırdığım sıkıntınızı da Sevgili Kudret bey geçen yaz itibariyle çözdü. ve uyguladı.

http://www.agaclar.net/forum/balkon-...arim/24563.htm
bu başlıktaki Sera Bekçisi, EC ve PH kontrolunu otomasyon ile ve de sıvının ne kadar değiştiğini otomasyon ile tespit edip gereken arzuladığınız değerlere saniye bazında getiren Sera Bekçisini yaptı.

Bu başlık sizin sıkıntılarınızı gidereceğine eminim.

İnşallah bu yaz ben de sera bekçisini deneyeceğim. Aslında yeni bir oyuncak alınan çocuk gibi heyecanla, deneyeceğim günleri bekliyorum.

Denediğimde tüm ayrıntıları ile paylaşacağım.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön