Konu: Nergis
View Single Post
Eski 24-03-2012, 22:24   #1234
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melih500 Mesajı Göster
Sayın pria, siz yazın nergisleri söküyor musunuz topraktan? Hazirandan sonra yoksa onlar topraktayken üstlerine kıl biber mi dikiyorsunuz ? Ben topraktan sökmüyorum, suda vermiyorum, onları diğer balkona koyuyorum, orada duruyorlar, yaptığım şey doğru mu ?
1- Nergislerin ekimi, bakımı, saklanması ile edindiğim toplu bilgiler, tecrübelerim:

http://www.agaclar.net/forum/901751-post2.htm

2- Saksı kalabalığına sebep olmamak için ben genelde oldukça büyük ve derin saksıları tercih ediyorum..
Böylelikle aynı saksıda hem hünnap, güz yemişi, kocayemiş gibi fidanlarım oldukça rahat bir yerde büyümüş oluyor, hemde bu saksılarda nergis ve biber gibi mevsimlik bitkileri yetiştirmiş oluyorum..
Şimdi bu yukarıdaki büyük saksıda nergisler haziran sonuna kadar kendiliğinden kurumaya başlarlar..temmuz başlarında da ben o saksının tam kıyısına biraz boyluca 5 adet kıl biber ekerim..biberler büyüdükçe çıta yardımıyla onları saksı dışına doğru eğik büyümelerini sağlarım..geçen yıl böyle 3 saksıdan hergün kahvaltılık çıtır çıtır biber kopardık..tam organik..
Saksılarımın toprağı oldukça kuvvetli..1/3 iyi toprak+ 1/3 çürüntü ve torf+ 1/3 yanmış koyun gübresidir.
Biberleri ekince üstten yine bir koyun gübresi takviyesi yaparım..
Böylelikle saksılarım yılın her mevsiminde boş kalmayıp üretim yapıyorlar..

Nergis soğanlarını sanırım ağustos ayında saksıdan ayırırım..Soğanlarım üstü açık bir mukavva kutuda, serin, gölge, havadar, nemi az bir yerde kasım ortasına kadar beklerler..
Gerçi 2 yıl sökmesemde olur soğanları..Yalnız soğanları saksıda bırakınca, sulama işinde dikkatli olmak lazım.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön