View Single Post
Eski 24-03-2012, 10:59   #171
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Narcissus do best when not disturbed. Clumps may be divided once every 4-5 years; with the species, in May, after they have flowered but before the foliage begins to die down and with garden varieties in July, when foliage has completely withered. Bulbs should be replanted immediately. A top dressing of bone-meal very early in spring is beneficial. Bulbs grown indoors should be allowed to die back gradually after flowering by withholding water. Bulbs should then be removed from pots, cleaned and replanted in the open garden in August, mixing in a little bone-meal with the soil.

Rica etsem, bu metni çevirebilir misiniz acaba?
Nergislere kemik unu verilmesini anlatıyor..ama bana google çevirisi yetmiyor..
Teşekkürler..
Nergisler rahatsız edilmediklerinde en iyi şekilde gelişirler. Nergis demetleri her 4-5 yılda bir mayıs ayında, çiçek açtıktan sonra fakat temmuz ayında yapraklar tamamen solmadan önce türlerine göre birbirinden ayrılabilir.

Yapraklar tamamen zayıflayıp, solduktan sonra bitki soğanları vakit geçirmeden tekrar dikilmelidir. Kemik tozunu erken ilkbaharda (toprak) üstüne serperek kullanmak faydalıdır. İçerde yetişip çiçek açan bitki soğanlarına su vermeyi keserek derece derece solmalarına müsade etmeli. Daha sonra soğanlar saksıdan çıkartılıp, temizlenip ağustos ayında çok az kemik tozunu toprakla karıştırıp açık alan bahçelere tekrar dikilmelidir.

Sn pria, hiç nergis yetiştirmedim dolayısyla konuya hakim değilim, ne gördüysem onu çevirdim, eksiğim varsa affola

Düzenleyen Zeytinlibahçe : 24-03-2012 saat 11:37 Neden: ilave
Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön