Seranın teknik resmini sizlerle paylaşmak istedim. Bu teknik resimdeki ölçüler mm.'dir. Her işin başı proje ile başlar. Saksı sayısı arttıkça raflar arasında onlara ulaşmak, sulamak, kontrol için dışarıya almak için raf yüksekliğinin ideal olması gerekir. Portatif seralarda raf aralığı sıkıntı yaratıyordu. Balkonun zemin temizliği artık çok kolay. Tekerlekli serayı oldukça rahat yer değiştirebiliyorum. Sera ve tüm saksıların ağırlığını hesaplayarak, rahat hareket edecek tekerleğe karar vermek sorunu çözüyor. Üzerindeki şeffaf UV polietilen brandanın temizliği ve içindeki bitkileri rahatça izlemeye olanak vermesi sebebi ile iyi bir tercih oldu. Portatif sera örtüleri oldukça ince olması soğuktan korumada sıkıntı yaşatıyordu. Seranın içine küçük ısıtıcılı bir fan kullanıyorum. Zaman zaman bu fanı çalıştırarak ortamdaki soğuğun kırılmasına yardımcı oluyor. Mekanik zaman ayarlayıcılı priz fiş seti kullanarak, gecenin en soğuk saatlerinde devreye giriyor. Sürekli çalışması elektrik faturalarını şişirecekti. Bu tarihten itibaren ısıtıcıyı devre dışı bıraktım. İnternette yaptığım araştırmalar farklı ısıtma kaynakları üzerinde çalışmalar yaptıklarını görüyorum. Bir iki çalışma mantıklı geldi. Onlar içinde malzeme edinip, deneme çalışmaları yapacağım.
|