Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç
Merhaba...Komşum bir çok kökü olan yaşlı menekşesini ayırmam için benden yardım istedi.Tek kalın bir köke bağlı 10-15 kök vardı. Elle ayıramadım bıçakla kesip ayırdım .Köklenmeleri için suya koydum. Direkt toprağa ekmeye çekindim. Çünkü son günlerde ayırıp toprağa ektiğim ve sera yaptığım yavru menekşelerim çürüdü. Yavruyu ekip bir kez saksının altından suyu süzülene dek suladım sonra sera yaptım.Acaba daha az mı sulamak gerek çürümekten korumak için ? Serayı açıp havalandırmayı da ihmal etmemiştim. Saksılarım pet bardaktı büyük değildi. Ayırmam gereken yavruları ayırmaya korkuyorum kaybederim diye . Önerileriniz varsa memnun olacağım. Aylardır yavrulasın diye beklediğim menekşelerimi kaybedersem çok üzüleceğim.Selamlarımla...
|
Ben de bu ara ayırdığım yavruları bir hafta on gün kadar bazen de uzun süre serada tutuyorum. Bu mevsimde sera uygulaması çok iyi oluyor. Mesela sphagnum torfuna ektiğim menekşelerime enjektörle en fazla 10 cc su veriyorum. Belirttiğiniz gibi suyu alttan akana kadar versem bitki serada olduğundan hep ıslak kalıyor. Mesela yaprak ektiğim bardakta torfu biraz sıkıştırmışım, biraz da fazla su vermişim galiba, on beş gün oldu hala çok ıslaktı. Bu akşam seradan çıkardım.
Belki de dikkat ediyorsunuz ama bir hatırlatma daha yapmak istiyorum, serada dahi olsa ilk hafta güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekli... Selamlar...