Baris bey verdiginiz bilgiler icin tesekurler. Bu forumlarda uyelere bonsai satin almak yerine kendi yapacaklari bonsailerle baslamalarini oneriyoruz. Nedeni de deneyimlerini artirmak icin, daha iyi bir bonsai sahibi olmak icin, ve bonsai diye alacaklari saksidaki agacin o kadar bir parayi etmedigini dusundugumuz icin.
Tohumdan bonsai yetistirmek zaman istiyen[10-15yil]bir yontem o yuzden de uyelerin 4-5 yasindaki fidanlarla, kendi yetistirecekleri celiklerle veya bahceden sokecekleri agaclarla bonsai yaparlarsa sonuca daha cabuk ulasacaklarini belirtiyoruz. Tohumdan da bonsai yetistirmek baska bir keyif ama ilk deneyenler tohumla ise baslamamali. Cunku tohum yetisip da bonsai olana kadar bekleyemeyceklerini dusunuyorum.
Elinizdeki calismalardan ornek resimler eklerseniz, uyeler uzerinde, Japonyada cekilen resimlerden daha etkili olacagini dusunuyorum. Kendi iclerinden birinin bonsai resimlerini gormek onlara cesaret ve kendi bonsailerini yapabilaceklerine
olan inanclarinin guclenecegine inaniyorum.
Sevgi ve saygi ile kaliniz.
|