View Single Post
Eski 23-03-2012, 10:50   #96
Aydın Demirkaya
Ağaçsever

Aydın Demirkaya's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi silmarillion Mesajı Göster
merhaba Aydın bey, çalışmalarınızı büyük bir zevkle takip ediyorum. ve açıkçası birazda imrenerek izliyorum size sormak istediğim birkaç sorum olacak..

1. yeşil saksılarda kullandığınız sistem damlama sitemimi? durgun su kültürü mü? yoksa akan su sistemimi? kullandığınız bu sistemin basit bir şemasını çizebilir misiniz?

2. sizin kullandığınız gibi 2x6 lı bir sistem için ne kadar su ve besin eriyiği kullandınız?
3. su değişim nasıl oluyor. suyu tamamen mi değiştiriyorsunuz? ve ne kadar sıklıkta?

sizin kurduğunuz sistemin aynısını evmide denemek istiyorum.. yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar.
Merhaba Sayın Silmarillion,

aşağıda sanırım sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

1-) Sistem akan su sistemi. Kafa motoru, her saat başı 15 dk.lık bir süre ile çalışarak besinli su tankındaki suyu bitkilerin köklerine veriyor.

2-) Besinli su tankının her biri 30 lt su alıyor. Resimdeki su seviyesi yeterlidir. ve Bu miktardaki su için 300 ml A, 300 ml B besin eriyiğinden kullanılması gerekiyor.

3-) Suyun EC ve PH değerlerini kontrol etmek şartıyla (özellikle yaz sıcaklarında daha sık kontrol etmek gerekiyor) 2 haftada bir suyu yenilemek gerekiyor. Bu yenileme sırasında temiz su ile bitki köklerini yıkayarak biriken tuzları atmak gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aslında bu forumda konu ile ilgili çok daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımla.
Aydın Demirkaya.

Eklenen Resimler

Aydın Demirkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön