Sevgili arkadaslar yaklasık 6 yıldır adeniumlarla ugrasıyorum, 100 uzerinde adenium yetistirip sevdiklerime bir kısmınıda burdaki adenium severler ile paylastım adeniumlarimi gecen yıl ilkkez actırmayı becermistim su an cicek acan sayısı toplamda 30'u gecmistir.
Sizinle paylasmak istedigim herkesin basına gelen asırı sulama ve soguk sonucu govdelerin yumusayıp olmeleri sorunu. Bu kıs 50 kadar adenium yaklasık yarısı seyahatte olmam sebebiyle verilen asırı sudan dolayı curumeleri. Tedavi icin cesit seyler denedim bunlardan biri govdenin curumeye baslayan kısımlarını saglıklı kısma kadar kesmek (curuyen kısım siyah **** kahverengi oluyor beyaz kısma kadar kesmek) koklendirme hormonu dahil olmak uzere yaptıgım bu islemde kıs olması sebebiyle sonuc alamadım.En sonunda hastalıklı adeniumları direkt guneş almadıkları 20 derecenin altına dusmeyen ortamda 2 ay kadar cok az su vererek (toplamda saksı basına 2-4 yemek kasıgı) kısı gecirmelerini sagladım. Hastalıklı olan 25 kadar adeniumun 18 tanesi tekrar (%50 kadar buzulup kuculen govdeleri) kendilerini topladı suan govdeleri eski sertliklerinde yakında tekrar gunese cıkarmayı dusunuyorum buyuk ihtimalle gelismeye baslayacaklar.
Ayrıca kaloriferin hemen ustunde cam kenarında duran saglıklı adeniumlarında 5-6 ad 2 hafta once cicek acarak bana supriz yapmıstır.
|