View Single Post
Eski 21-03-2012, 23:22   #51
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
QUOTE=peyyide;928960]Geçen yıl Mayıs ayında iki dönüme 300 adet Arbequina zeytin diktik. Henüz çok erken bir şey söylemek için ama umutluyuz zeytinimizden
Eylül gibi üzerlerindeki zeytini topladığımızda hemen hemen iki kilo kadardı. Küçük fakat oldukça lezzetliydi. Bu yıl ne olacak bekliyoruz sabırsızlıkla. Bu tür zeytini olanlar gelişmeleri buraya yazarlarsa çok faydalı olur.[/QUOTE]

demişsiniz ve bizim sizin 300 adet Arbeguinadan yeni haberimiz oluyor. Gelişmeleri beraber buraya yazacağız demektir.

Geçen gün Ağaçlar.net ten Sn.mr. Duran, Sn.Metetrn. Ve Sn. Yusuf Yalcın Aliağa ubyi ye ziyarete geldiler ve Egetropikale (Tayfun bey) e uğradık.

Name:  egetropikal.jpg
Views: 4014
Size:  58.0 KB

Bize Arbeguina zeytinini tatdırdı. Aromatik bir hoş bir tadı vardı. Dostlarda beğendi.

Name:  egetropikal (3).jpg
Views: 5959
Size:  69.3 KB

Ben de gecen yıl dikmiş ve yarım kg. a yakın zeytin almış, hazırlamış ama daha tatmamıştım.

Name:  egetropikal (6).jpg
Views: 4032
Size:  61.6 KB (abeguinalar ve mart ortasında çiçek tomurcuları var)

Egetropikal kısa zamanda Arbeguina hakkında çok bilgiye ve teçrübete sahip olmuştu. Zaten biraz da zeytincilikten geliyordu.

Name:  egetropikal (9).jpg
Views: 3931
Size:  47.6 KB (küçük ama meyve tadında arbeguina)

İspanya'dan getirttiği Arbeguina ların satışını yapıyor ama 15, 20 dönüme dikmeyi, yağınıda soğuk sıkım ile elde etmeyi düşünüyor.

Name:  egetropikal (4).jpg
Views: 4767
Size:  62.3 KB (daha büyük saksıya alınanlar)

Ondan çok öğreneceğimiz var kendi tecrübelerimizi de aktararak ama şimdiden çelik almayı öğrendim. Eksik yerlerimi tamamlamak istiyorum. Çelikten köklendirmeye başlamış ile...

Evet Sn peyyide beraber öğreneceğiz ve tecrübelerimizi paylaşacağız demektir.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön