Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219
18 mart 2012 de yumurta viyollerine domates ve biber tohumları ektik yetişirse götürüp çiftliğe dikeceğiz
ilk tohum ekme ve fide yetiştirme çalışmaları
hadi hayırlısı
|
ayhan bey, şaka gibisiniz...

Canınıza acımadığınız gibi emeğinize de saygınız kalmadı mı ?

Nere de? nasıl? biriktirip sakladınız onca kabuğu ?
Hem de ne kadar ortadan ve düzgün kırmışsınız maşallah..
Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez böyle bir viyol.
Bana göre çok zor ve eziyetli bir işe koyulmuşsunuz? Allah sabır ve kolaylık versin.
Size bir sulama aparatı gönderiyorum. Sabah, öğlen, akşam birer damla yeter sanırım. Daha fazla verirseniz veya maden suyu şişesi kullanmaya devam ederseniz, sel riski olabilir.
Şaka bir yana, fazla su nasıl tahliye edilecek merak ediyorum. Alta açılacak delikler, kabukların altındaki kartonları ıslatacağını sanıyorum. Bu da kartonların mukavemetini azaltabilir.
Bir merakımda şu oldu. 5-6 cc lik bir viyolde bitki ve kök gelişimi ne kadar süre sağlıklı olur? Sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim.
Bana göre tam bir Sinir Zihni projesi bu.
Mizahsen yaklaşımımı anlayış, hoş görü ile karşılayacağınız düşüncesi ile şu fıkra ya da anekdotu paylaşmama izin verirsiniz umarım.
Zamanın birinde canı sıkılan padişahın biri biraz eğleneyim diye yetenek sizsini yarışması düzenlemiş, birinci olana 50 altın vereceğini de tellallar ile ülkeye duyurmuş.
Binbir hüner ve maharet taşıdığına inanan yarışmacılar bir bir yeteneklerini padişahın önünde sergilemişler.
Elindeki bir dikiş iğnesini, 5 metre uzaklıktaki yere diktiği başka bir dikiş iğnesinin deliğine fırlatıp, hedef iğnenin deliğinden geçiren birinci seçilmiş.
Padişah birinci olana 50 değil 100 altın verin, birde falakaya yatırın 100 değnek vurup memleketine gönderin demiş.
100 altına çok sevinen yarışma birincisi; 100 altını anladım da 100 değnek nedendir padişahım diye sorunca;
Kimsenin asla başaramayacağı bir işi becerdiğin için mükafatı 2 katına çıkardım. Ancak yeteneğini bu derece yarasız bir işe ayırdığın için ceza olarak 100 değneği gerekli gördüm demiş.
Teşbihte hata olmaz derlerse de, bir kusurum oldu ise affola.
Saygılarımla.