Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 21-03-2012, 10:15   #12
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aksoy38 Mesajı Göster
kayseride halen ağaçlar uyanmadı ama ben daha evvelden aşı kalemlerini alıp buz dolabına koydum ağaçlar çiçek açmaya başlayınca badem ağacına kayısı aşısı yapmak istiyorum hem matkapla yaşlı ağaçlarıma hemde yarma aşı taze çapı 10cm gelen ağaçlarıma zaman uygunmudur ve aşı macunu yerine şeffaf silikonla kapatsam mahzuru olurmu cevabınızı bekliyorum. her yapılan aşının tutması dileğimle
Sn. aksoy, kolay gelsin.

Sn. Ömerr bey aşı konusunda çok iyi belki size cevap verecek ama matkapla aşı denemelerini bende yaptım. Pek başarılı oldum diyemem.

Sizde biliyorsunuz ki, aşılamada en önemli olan kabukların birbirine çok iyi örtüşmesi.

Maktap aşısında buna çok dikkat etmek gerekiyor, çünkü kabuklar çok az alanda birbiriyle örtüşüyor. Ve aşının tutmasını da sağlayan bu...

Matkap aşısı yaşlı ağaçlarda daha kolay uygulanabilen bir yöntem, kalın dalı kesmek gerekmiyor, sadece yukarıdan halka çıkarmak yetiyor.

Dediğiniz gibi 10 cm. kalınlığında ise yarma aşı yapmak çok uygun ve yarma aşıyı gözler kabarmadan önce yani 1 ay önce bile yapıyorum. İlla gözlerin kabarmasını beklemiyorum.

Silikonu denemedim ama aşı macunu kullanmak _ dokunun hava almasını da sağladığı için_ daha iyi...

Sizinde tüm aşılarınızın tutması dileğiyle...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön