Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kedi Tırnağı
Sn elta, '' bende de var '' dediğiniz sedum refleksum 3. fotodaki bitki mi? Biraz flu çıkmış ama benimkilere benziyor epey.
Bu arada hep düşünüyorum, koyu kahverengi mat toprak saksılarınızı çok beğeniyorum. İkea' da görmüştüm ben bunları yanılmıyorsam? Hep beğenmişimdir onları. Yoğurt güveçlerine de diyecek söz yok. Bu yoğurtlardan büyük marketlerde filan var mı? Ben mutfak alışverişini hemen sokağımdaki BİM' den yaptığım için hiç rastlamadım  Migros' un broşüründe görmüştüm galiba geçen gün. Daimi ürün müdür bunlar acaba? Toprak olsun da ne olursa olsun bence zaten. Bitkilere daha çok yakışan başka tür saksı yok bence.
|
Sedum reflexum - kedi tırnağı, tırnak çiçeği, ipek çiçeği dediğimiz bitkiye benziyor- 1. fotoğrafta sağdaki ve 2. fotoğraftaki.
Özellikle iç mekandaki bitkilerimde İkea'dan aldığım koyu renki saksıları tercih ediyorum. Toprak ve silikon karışımından imal edilmiş.
Balkonumda nane, maydonoz vs ektiğim saksılar dışındakiler hep toprak saksı. Ben de bayılıyorum toprak saksılara.
Toprak kaptaki yoğurtlar (Ünal Çiftliği) bizim buradaki 2 markete de geliyor. Ama az sayıda getiriyorlar ve çabucak tükeniyor. Hacmi biraz küçük aslında ama küçük kaktüslere yetiyor. Ben altına 1-2 tane delik açıyorum matkapla. Bu arada içleri sırlı. 1 kg yoğurt 5,5 TL. Astarı yüzünden pahalı derler biraz öyle oluyor ama

Bu boyutta toprak saksı bulamadığım için tercih ediyorum.