View Single Post
Eski 21-03-2012, 01:48   #2
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Kyoto Protokolü ve Türkiye

Türkiye Kyoto Protokolünü Avrupa Birliği Çevre Müktesebatı çerçevesi içinde imzalamaya henüz üç yıl önce karar vermiştir. Bunun bağlayıcı bir özelliği yoktu, sadece bir niyet ortaya koyma dışında. Fakat asıl süreç bu yıldan itibaren belirlenecek. Türkiye sera gazı salınımını azaltacağına dair bir oranı hedef olarak belirleyecek ve gerçekten taşın altına elini koymuş olacak.

Peki, Türkiye sera gazı emisyonlarındaki bu azaltım sözünü verirken ve bir oranı hedeflerken bu sorumluluğu nasıl gerçekleştirecek?

2009 daki protokolü imzalamasaydı, Türkiye Kopenhag süreci içinde yer alamayacaktı. Ben ilgiyle ve merakla bu sene, sera gazı emisyonu salınımını düşürmek için ne gibi önlemler alınacağını çok merak ediyorum. Çünkü ülkemizdeki sanayi çevrelerinin bu durumdan memnun olmadıkları çok açık.

Mesele şu ki, fosil yakıtlardan vazgeçilebilecek ve yenilenebilir enerji kullanımına teşvik verilecek mi?

Bir yandan Kyoto Protokolüne taraf ol! Bir yandan termik santral, nükleer santral kurmak için planlar yap!

Bu ne yaman çelişki...

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön