Sayın Güler hanım.
Durumdan en ufak bir bilgi sahibi değilim. Ancak son bir kaç mesajda kırgınlık, yorgunluk gibi ifadelerin yer aldığını üzülerek gördüm. Dostlarınız bu konuda size çok sıcak ve içtenlikle dolu destek ve tavsiyelerde bulunmuşlar zaten. Durumun ne olduğunu bilemediğim için de, çok fazla bir fikir yürütmek istemiyorum.
Reel yaşamda kırıldıysanız, bu konuda öneri ve tavsiyede bulunmak bana düşmez. Ancak forumun bir üyesi veya moderatörü olarak karşılaştığınız bir durum varsa, gülüp geçin, sakın ama sakın ciddiye alıp canınızı sıkmayınız.
Neden mi böyle diyorum? Çünkü bu konuda sizden kat kat tecrübeli ve deneyimli olduğumu düşünüyorum. Daha internet Türkiyede pazara sunulmamışken, görevim gereği internetin içinde idim. Türkçe web sayfası sayısının iki elin parmaklarını geçmediği dönemlerden bahsediyorum. Sene 1994.
O günden beri internetin, sana alemin şimdi de yeni adıyla sosyal paylaşım sitelerinin hep içindeydim. İnsanların bir ekranın karşısına oturup önlerine de bir klavye aldıklarında, ne kadar değişebildiklerini benden daha iyi bilemezsiniz. Gerçek yaşamdaki bastırılmış duyguların, frenlenmiş davranışların ön plana çıktığı bir ortamdır bu sanal iletişim.
Ayrıca hataların, yanlışlıkların, yanlış anlama ve algılamaların çokça yer verildiği bu ortam asla sizi üzmemeli, kırgınlığa sevk etmemeli diye düşünüyorum.
Bu nedenle forum ortamında olumlu da olsa, olumsuz da olsa hiç davranışa gereğinden fazla önem vermeyin, ciddiye almayın ve üzerinde durmayın. Reel yaşam ile özdeş görmeyin bir forum ortamını. Yoksa boş yere üzülen, kırılan siz olursunuz, karşınızdakinin ruhu bile duymaz.
Lütfen moralinizi yüksek tutun, böyle şeyleri kesinlikle ciddiye almayın, değer ve önem vermeyin ve yaşamınıza yaklaştırmayın diyerek, size İkizce’nin Kabasinanlı tepesinden çektiğim bir fotoğrafını sunuyorum.
Saygılarımla.
Dip Not: Bazen kızgın olduğunuzda oturup problem üstünde biraz düşünmek çok işe yarıyor...
Son söz ==>