Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
solgunluk hastalığı teşhisini kim koydu, bana değil gibi geldi. Ağaçların batıya bakan taraflarında diyorsunuz soğuk çarpmış olabilir diye düşünüyorum. Mayıs ayına doğru küçük dallarda çatlama olursa soğuktandır.
|
Teşhis benim Halil Bey

Malumunuz, bu işlerde yeniyim. Yaprakların sarardığını görünce en kötüsü aklıma geldi, biraz da panikledim belki...
Soğuk vuruğu nedir, onu da öğrendim sayenizde
Alıntı:
Besin eksikliğinden de olabilir ama Azot fazlalığı da halkalı leke hastalığına sebep oluyor biliyorum.
|
Bahçe bir süredir gübreden yoksun kaldı, bu halde azot fazlalığı olur mu acaba? Ben ağaçların gübreleme zaafından dolayı besinsiz kalmış olabileceklerini düşünmüştüm.
Alıntı:
En güzeli yaprak tahlili yaptırmak.
|
Laben'le görüştüm zaten...
Dün 0-30 cm seviyeden bir toprak numunesi göndermiştim, olmaz dediler. Uygun yöntemin 0-30, 30-60 ve 60-90 cm seviyelerinden numunelendirme yapılarak bakılmasıdır dediler.
Bunu bende biliyordum fakat zeytinler kayalık bir bölgeye ekilmiş durumda.
Kazmak ne mümkün...
Güzel bir yöntem tavsiye ettiler, sonda hazırlayacağım. Sanırım o şekilde başarılı olurum.
Yaprak analizi konusunda da ben sonbahar da yaprak analizi yaptırılır diye düşünüyordum, fakat numuneyi hazırlayıp göndereceğim. O konu ile ilgili bilgi alabileceğim kişiye ulaşamadılar, bugün içerisinde aratacaklar.
Alıntı:
Hep halkalı leke, hem uc zararlısı için Gülleci bulamacı yapıp at diyeceğim ama... 
|
Diyeceksiniz ama diyemiyorsunuz tabii, çünkü biliyorsunuz ki bu kardeşiniz 1.200 ağaçta 5 kg kükürtle hazırlanan gülleci bulamacının ve bir torba EtiDot67'nin dibini buldu
Babam uygulamanın etkilerinden çok memnun, dediğine göre ağaçlarda gelişim güzel görünüyor. Hatta uygulamayı yinelemek için sabırsızlanıyor...
Bir sonrakinde dozajı arttırararak uygulama yapacağım. Uygulama için sizce ne kadar beklemeliyim? Bu sene farklı olacağını umuyorum ve bunun için çabalıyorum.
Bu kapsamda bir de kompost çalışmam olacak, sıcak kompost konusunda yazdığım mesaja da tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılar,