Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doğayla Barış
Doğa sessizce şarkısına başladı,
Biz de doğanın şarkısından esinleniyoruz... 
Ve hayyam... 
Doğaya öyle dost, öyle güzel bakıyorsunuz ki, mesajlarınızı okumaya bayılıyorum. Her zaman beklerim. Sevgilerimle.
|
Çok teşekkür ederim sevgili Doğayla Barış, sizin gibi doğa dostu ve aşığı insanları ağaçlar net’ten takip etmek bir nebze de olsa içimi ferahlatıyor, gözümü gönlümü açıyor. Büyük bir fabrikayla iç içe olan bir bölgede yaşıyoruz. Buna rağmen sizin kadar olmasa da yine de bir nebze şanslı sayılırız; hala kuşlar, kelebekler, arılar, bir çeşit sinek kuşu ve hatta çekirgeler balkonumuza misafirliğe gelebiliyor. Balkonumuzdan kırlangıçların, ağaçkakanların, baykuşların seslerini duyabiliyorum.

Lojman sakinlerinin arasında kaplumbağalar , kirpiler, sincaplar hala mevcut…
Bölgenizde rüzgarlardan oldukça sıkıntı çekiyorsunuz sanırım. Bahçenizde mimoza ağacı da var mı, bilmiyorum. Masanobu Fukoka , Ekin Sapı Devrimi kitabında mimoza ağacının özelliklerinden bahsediyor, birçok faydalı özelliklere sahip bir ağaç. Eşimin memleketi Adana’da gördüm, Akdeniz iklimine de uygun sanırım. “MİMOZA, hanım böcekleri ve doğa avcıların korunması için, çiçekler, arıları cezbediyor. Yapakları iyi hayvan yemi oluyor. Böcek zararını önlüyor. Rüzgar kesici. Köklerinin içinde yaşayan rhizobium bakterisi toprağı gübreliyor. (Nitrojen dengeleyicisi – toprak için iyi) Toprağı derinden zenginleştiren mimoza ağacının kökleri sayesinde, suni gübre olmadan da gayet iyi idare edebilirsiniz. Rüzgar kesici olarak uzun ağaçlar ve altta da yeşil gübre örtüsü…”
Sevgi olmadan bir yaşam, bütün çiçeklerin susuzluktan ölmüş olduğu, kuru bir bahçe gibi olurdu.
Sevgilerimle...