Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonerordo
sayın Kurtoğlu, silinmeyen bir kalem yardımcı olabilir. sadece kağıt için olan kalemlerden kullanmayın. tahta plastik yüzeyler için kalemler var. gerçi ne kullandığınızı bilmiyorum, aklıma geldi sadece. ben önce fotoğraflarını çekiyorum. fotoğrafları bilgisayara atınca "ad değiştir" deyip isimlerini oraya yazıyorum. zaten genelde isimleri internetten öğrendiğim için daha pratik oluyor. mesela yukarıdaki fotoğrafları çektikten sonra çubukları çıkarabilirsiniz. tabi bu yaygın bi alışkanlık, sizin düzeniniz. ya da benim tembelliğimdir, bilemedim. kolay gelsin sizlere 
|
CD üzerine permanent (kalıcı) tanımlı S boyutlu ucu olan kalem ile adlandırmaları yazıyorum. Fakat güneşte yazı renginin açıldığını fark ediyorum.
Bazı türlerin interneteki fotografları ile benzerlik gösteren tek bir kaktüsümün defalarca ismini değiştirdiğimi hatırlıyorum. İnternette paylaşılan aynı ad ile farklı görüntü de türler nevcut. Bazı zaman bu isimlendirmeye takılmamam gerektiğini düşünüyorum. Fakat alışveriş esnasında tereddütü bir bakıma ortadan kaldırıyor.
Bu hafta sonu 5 adet farklı kaktüs satın aldım. Halen isimlerini bulamadım. Çalışma hayatımın yoğunluğu sebebi ile onlarla haftasonu ilgilenebiliyorum. Sizin taktiği uygulayarak, fotograflarını çekip, isimlerini gün içinde boşlukları değerlendirebilirim.
Teşekkürler.