..
anladım, kolye cok hoş bir fikir. ancak su var: kurudugunuz cumle present perfect olmak zorunda. az once cevap yazıyordum cok uzattım, şimdi bastan yazayım. şöyle ki: cumlede gecen fiil sevme fiili (fiilin ne oldugu onemli degil), bu fiil (eylem) gecmiste baslamıs ve şu ana kadar devam etti, halen de ediyor. İşte bu anlamı ancak Present perfect tense ie verebiliriz ingilizcede. Turkce'de ise ne guzel şimdiki zaman kipi ile kullanıp gecip gidiyoruz. Since'in birden fazla kullanım şekli var, buradaki de ...dan beri anlamında. Eger siz kişiyi ilk gorduugnuz andan beri onu sevdiginizi vurgulamak istiyorsanız, yani eylemin gecmiste onu gordugunuz anda baslayıp şu ana kadar devam etmis oldugunu vurgulamak istiyorsanız: I have loved you since the (first) moment I saw you veya I have loved you since I first saw you cumlesini kullanacaksınız. Tabi bu kolyede nasıl durur bilemiyorum. Siz sadece seni seviyorum diye, bir zaman vurgusu yapmadan kullanacaksanız I love you seklinde yazabilirsiniz. I love you since I first saw you cumlesi yanlıs, Turkce acısından sorun yok ama boyle bir cumle İngilizce olarak yanlıs. cok sıkıcı bir anlatım oldu gibi ama kusura bakmayın. Burada timeline cizip anlatmam mumkun degil.
|