View Single Post
Eski 19-03-2012, 09:47   #1021
Tamtutulma
Ağaç Dostu

Tamtutulma's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2008
Nihayet havalar düzeldi. Sizlerle yaklaşık 12 dekarlık kendi tarlamda yaptığım çalışmaları paylaşmak istiyorum. Tarla diyorum çünkü, henüz bütün dikmeler dikilmedi. Bu Pazar aksilik olmazsa 225 adet tüplü badem dikilerek toplamda 400 badem fidanım olacak.

1,2 ve 3. numaralı fotoğraflar önceki iletilerimde bahsettiğim tüf (kaya) içerisine hilti ile açıldı. 1 metre çapında 1,20-1,40 metre boyunda. Kış boyunca içlerine su doldu, sürekli bir erime-donma eğrisiyle tüfler iyice yıpratıldı. bu hafta sonu çukurların içerine kaliteli toprak doldurarak fidan dikilecek. Hümik ve fulvik asit verilerek dipteki tüf tabakası yıpratılmaya çalışılarak " Kayalık alanlar da da ağaç yetişebileceği kanıtlanacak." bir çeşit AR-GE çalışması yapıyorum. Şayet Başarılı olursam şu anda ağaç dikilmeyip boş bırakılan araziler için bir çözüm geliştirmiş olacağım.

4 numaralı fotoğrafta kar ve yağmur sularını toplamak için toprağını temizlediğim alan görünüyor. Yaklaşık 150-200 m2 büyüklüğünde.

5 numaralı fotoğrafta topladığım kar ve yağmur sularını depoladığım kaya depo görünmekte. Kapasitesi 25 ton.

Eklenen Resimler

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön