View Single Post
Eski 06-04-2007, 15:45   #224
barisotazca
Otazca Bonsai

Giriş Tarihi: 03-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi LyMyT Mesajı Göster
Hocam benim de bir sorum olacak forumu epeyce araştırmıştım ama net bi cevap bulamadım. Sorun şöyle: serissamın yeni cıkan yapraklarında bölge bölge sarılıklar var sanki yaprak bir puzzle ve bazı parçaları sarımsı yeşilmiş gibi görünüyor. Resim eklemek istiyordum ama o boyuttan küçük yaprakları çok net çeken bi fotograf makinem yok. Forumlardan ögrendiğim ve daha önceki birikimlerden dolayı demir eksikliğinin olduğunu düşünüyorum sizce de öyle olabilir mi? +sıvı gübre kullanıyorum ve başka bonsailerim de var onlarda herhengi bir bozulma yok yani gübrenin zarar vermiş olacağını düşünmüyorum.
Eğer sorun demir eksikliği ise nasıl giderebileceğimi anlatabilirseniz çok mutlu olurum.. demir eksikliğini gidermenin gübreleme dışında başka yolunu bulamadım forumda.. var da gözümden kaçtıysa affola.. şimdiden teşekkurler..

Merhaba Arkadaşım, demir eksikliği konusunda bitkinden yaprak örneği al ve bir ziraatçıya götür onlar sana gerekli mineral takvisesini sağlıyacaklardır hem bu arada yeni şeyler öğrenmiş olursun. bir de sana tavsiyem serissalar hassas bitkilerdir ve sulama konusunda çok dikkatli olman gerekli, diğer ağaçların için küçük zararlar serissalar için büyük kayıp anlamına gelebilir bilgin olsun. iyi gunler diliyorum

barisotazca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön