Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
"2,4-D" yi araştırırken Agent Orange'a da rastladınız mı bilmiyorum.
2,4-D'ye dirençli fasulyenin melezleme veya doğadan ıslah edilerek nasıl elde edilebileceğini düşünüyorsunuz?
|
Elbette rastladım...
Ama Agent Orange'da asetik asit de var. Bildiğimiz sirkede bulunan asit... Bu yüzden sirkeden vazgeçmiyoruz.
Ayrıca okuduğum kadarıyla, asıl sorumlu tutulan madde dioxin, 2,3,7,8-tetrachlorodibenzodioxin (TCDD). Aksi halde 2,4-D böyle fütursuzca ve yaygın olarak kullanılmaya devam edilmezdi.
Öyle değil mi?
Dirençli fasülye nasıl ıslah edilir bilmiyorum. Uzmanı değilim. Demek ki gen teknolojisiyle bunun daha kolay olduğunu düşünmüşler.
Ama benim vurguladığım husus bu değil... eğer hibrit fasülye ile bu mümkün olsa yine karşı çıkılacak mıydı? Onu soruyorum.
Çünkü burada asıl hedef sapıyor. Bir bitkinin özelliklerinin değiştirilmesi mi bizi rahatsız ediyor, yoksa bu işlemin gen teknolojisi ile yapılmış olması mı?
Siz çok dolaylı bir yolla bu teknolojiyi sorumlu tutuyorsunuz.
3-5 sayfadır çok çeşitli sorular dile getirdim. Yazdıklarımla ilgili pek çok karşı görüş ve itiraz yazıldı. Ama sorduğum sorulara doğru dürüst hiç yanıt alamadım. Burada tarla, bahçe ile uğraşan bu kadar insanın bu soruların yanıtlarını bilmediklerini düşünmüyorum. Ve neden yanıt alamadığımı da anlamış değilim.
Son sorularımdan birini tekrar dile getireyim... Neden "Hibrit İse Bilmek Hakkımız" diye bir kampanya yok?