View Single Post
Eski 18-03-2012, 00:29   #1558
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BatuhanCan Mesajı Göster
Merhaba;

Evimizde fazla et tüketilmez. Eşim vejeretyendir. Neredeyse hergün tükettiğimiz bitkiler. Kıvırcık ve marul için forum sayfalarımızda doyurucu bilgi mevcut ancak bahsettiğim odunsu ve otsu bitkilerden hiç bahsedilmiyor.
Eğer becerebilirsem amacım, maydanoz, nane, tere, roka vb. yanı sıra mevsiminde domates, salatalık...uzun lafın kısası yatayda ve dikeyde bunları yetiştirip (biliyorum ilk seferde çoook pahalı bir salata yiyeceğiz)tam anlamı ile olmasada bir süre kendine yetebilen bir döngü oluşturmak istiyorum.
Balkonumun genişliği 90 cm ve uzunluğu 370 cm. yüksekliği 270 cm. Balkonum kapalı olup saat 13:00 civarına kadar (Bahar ve yaz ayları için) güneş görmekte. Güneşi görmediği saatlerde ışk takviyesi ile büyütme yapmayı hedefliyorum.

Teşekkür ederim
Sn batuhanCan,

yaklaşık 3.5 m2 bir balkonunuz var. kapalı bir balkon diyorsunuz pencereleri açıp havalandırmanız lazım. neden?

- nem ortamı azalsın diye
- çiçeklenme zamanı tozlaşma olsun diye,
- gece oksijen girsin diye,
- hele ki yazın boğucu sıcağı bitkiyi etkilemesin diye

bunun ötesinde balkonda bitki yetiştirmek hele de haftasonu sabah kahvaltıya balkondan iki domates 2 salatalık koparıp yıkamadan taze taze yemek gibisi yok. yazın hafif sıcaklığı ve tazeliğin kokusu ile harika oluyor.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön