Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm
Glikoz için bu sayfadaki üretim şeklini, sakkaroz için bu bölümü ve Fruktoz içinde bu başlığı okumanızı öneririm.
Kafa karışıklığının nedeni zaten GDO... 
|
Benim kafamın karıştığı kesin...
Sayın Serpent'in de ifade ettiği gibi bunların hepsi farklı şeker, yani karbonhidrat molekülleri. Çeşitli teknolojilerle ve doğal yollarla elde edilebilir.
Birinin veya diğerinin zararlılığı da ayrıca tartışılabilir. Ama şeker ve türevleri GDO yokken de vardı, şimdi de var, gelecekte de var olacak.
Burada GDO'yu suçlamak için şekeri gündeme getirmenin ne gibi bir mantığı var anlamak mümkün değil.
Emin değilim ama nişasta bazlı şeker veya pancardan üretilmiş şeker kullanma tercihi tamamen gıda teknolojisinin ekonomik ve teknik nedenlerle yaptığı tercihler... GDO ile falan ilgisi yok.