Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
Kimbilir belki de bazı meraklı genç girişimciler bu türü çok çok üretecekler ve yurt dışına soğan ihraç edip elin İngilizi ile Hollandalısı ile rekabet edecek..(Hocam100 ve wellness gibi forum üyelerinin böyle amaçları olduğunu biliyorum ve bunların artmasını umut ediyorum)
..
|
Merhaba Adnan Bey,
Allah izin verirse o dediğiniz deli girişimcilerden biri de ben olacam.

Şu an son derece sınırlı imkanlarım var. Ancak araştırmalarıma göre bu sektörün önü de açık ve gelecek vadediyor. Sınırlı imkanlarını yüksek bir azimle zorlayıp başarıya ulaşan birçok insan tanıyorum. Onlardan biri de ben neden olmayayım. Şu an soğanlı çiçek türlerinden başta nergisler olmak üzere, lilium, sümbül, frezya ve süsen türleri ile ilgiliyim. İklim olarak memleketimiz hollandaya göre çok daha elverişli. Soğanlı çiçeklerin, dünya pazarında şu an 1.1 milyar $ lık bir pazari var. Bu pazarın %82 si hollandalıların elinde. Türkiye her türlü soğanlı bitkinin anayurdu olmasına rağmen dünya ticareti sıralamasında sondan 10 ülkenin içerisinde. Neden Türkiye mizde bu pazarı genişletmeyelim. Tabii bu ancak üreticilerin birbiri ile yardımlaşması ile mümkün olur. Ağaçlar.net i açanlardan Allah razı olsun. Bu site sayesinde sizin gibi konunun bilgesi haline gelmiş değerli insanlarla tanışıyoruz ve kaynaşıyoruz. Kalknma, ancak bilgi paylaşımı ile olur. Gerek siz ve gerekse Kamil Bey, sağolun bildiklerinizi bizlerden esirgemiyorsunuz. Allah sizden razı olsun.