View Single Post
Eski 16-03-2012, 20:51   #10
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Bu bitkimi Migros' tan 6 TL ye aldım. Aloe türü sanırım. Çok seviyorum formunu. Aldığımda aslında biraz hırpalanmıştı. Gövdesi biraz oynuyordu saksısı içinde. Bu destek çubukları aldığımda vardı. Bir süre dokunmadım ama yaprak uçları sararıp kurur gibi olunca endişe ettim. Saksısını büyütmek istedim. Saksı değişimi yaparken kökleri iyi görünüyordu. Bahçe toprağı, torf, kum karışımı vardı eski bir saksımdan kalan. Bu kurumalar devam ediyor. Dikimde fazla su vermedim. sonra az az ekleme yaptım. Tamamen kurur diye endişeliyim. Salonumda duruyor. Tek petek yanıyor. Ben bu bitkilerimi, kapattığım petek tarafında tutuyorum. Aslında büyük bir salon. Çok aşırı ısınmıyor. Kapısını hiç kapamıyorum. Yine de bu ortamdan mı etkilendiler acaba? Echeveriam da aynı yerde ve onda da biraz kurumalar var alt yapraklarda. Neyse artık donlardan kurtulduk muhtemelen. Balkona alırsam düzelir mi? Ya da mutfağa alırım diğerleri gibi. Orada petek açık değil ve daha serin. Umarım mikrobik vs bir hastalık değildir. Görebildiğiniz kadarıyla teşhis rica ediyorum uzman arkadaşlardan.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön