View Single Post
Eski 16-03-2012, 20:42   #247
Odeh
-

Giriş Tarihi: 17-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
- GDO'lar doğal olmayan genlerdir.
=> Doğal olmayan genler DNA'mıza bağlanmaktadır.
=> Bu doğada olabilen, doğal bir süreç değildir.
=> GDO olmasaydı böyle bir durumda olmayacaktı

Bu çerçevede baktığınızda, evet, GDO olmasa böyle bir şey olmayacaktı DİYEMEYİZ! Çünkü bilmiyoruz!
Diyebiliriz, çünkü GDO yoksa o GDO'dan geçebilecek genler de söz konusu olmayacaktır. Yalnız burada evrim süreci içindeki genetik değişiklikler ile 5-10-20 yıl içinde gelişebilecek genetik değişiklikleri eş tutma ya da benzeş, yakın görme hatasına düşmemek gerekir.

Doğa, dünyada hiç bir labaratuvarda olmayan ve olamayacak olanaklar ile yöntemlere sahip kanımca. Doğanın hassas dengesi ve bu dengeyi sürdürebilme becerisi insanoğlunun biriktirebildiği bilgi ve yeteneklerle asla kıyaslanamaz. Bu nedenle eğer gelecekte bir bitki farklı bir organizmanın genine sahip olursa, insanoğlunun müdahalesi dışında, bu o zamana kadar geçen sürecin bir sonucu olacaktır. Ve muhtemelen de insan ömrüne kıyasla çok ama çok uzun bir zaman diliminde gerçekleşecektir. Bu süre de doğa içindeki diğer dengelerin düzenlenmesi için yeterli bir süre olmalı.

Bu genetik değişikliği doğa yapmaz da insan yaparsa ne olur, kısmına bakışım bu yönde.

Sizin yanıtınız, yukarıdaki mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla: şimdiye kadar çok da hayati birşey olmadı, ama araştırmalar elbette sürmeli, aksi kanıtlanıncaya kadar geçecek bu süreçte GDO üretilmeli ve kullanılması kısıtlanmamalı, merkezli...

Kurşun boru örneğinize gelirsek; önce boruya kafayı takarım. Konu benim ve ailemin sağlığı olduğu için geri dönüşü olamayabilecek bir durumu yaşamak kendi adıma akılsızlık olur. Bunun için de önce kirlenebilir derim, sonra bu yargıyı (ister önyargı deyin ister temkin) test ederim. Zaten mesele bu arada, bu süreçte suyu içmeli mi içmemeli mi???

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster
Sizin için "yeterli" ne kadardır?
(...)
Sizin tamamen ikna olmanız, güvenmeniz ve yeterli bulmanız için gereken şartlar nedir? Tamam! Yemek zorunda değilsiniz... Ama sizin ikna olmanız için ne olması lazım? Sizi hangi sonuç tatmin edecek?

Siz bu sorunun yanıtını verebilirseniz, belki ben de sizi anlamaya çalışırım, daha iyi yanıtlar verebilirim.
Bu konu için makul bir sınır çizmem güç, samimi olmak gerekirse. Çünkü, "tamam, bu yanıt gerçekten yeterlidir" diyebilmem için bu mesajın 1, 2 ve 3. paragraflarında yazdığım düşüncelerimi kökten ya da önemli kısmını değiştirebilecek bir çerçevenin çizilmesini, yanlışlanmasını ya da yerine daha anlamlı bir görüş/teori getirilmesini beklerim...

Ben dogmatik bakış açısına sahip değilim, bu konuda endişe etmeyiniz. Dinlemeyi, sorgulamayı, eleştirel bakışımı şimdiye kadar pek elden bıraktığım söylenemez...

İngilizce bilmiyorum. Ama sizin ya da sayın MeyveliTepe'nin türkçeleştirerek aktardıklarını dikkatle takip ediyorum. Siz daha kısa geçiyorsunuz ama gelen yanıtlar içinde alıntıdan parçalar geldikçe birleştirme fırsatı buluyorum... Sizin yok dediğiniz veri, diğer katılımcı tarafından var olarak bildiriliyor. İngilizce nedeniyle bu diyaloğa dahil değilim maalesef.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön