View Single Post
Eski 16-03-2012, 20:30   #9
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
Kayıplarınıza üzüldüm. Bir taraftanda kızdım size bitkiler için onlarda birer canlı biz nasıl yaşamak için bazı şeylere ihtiyaç duymaktaysak, onlarında gereksinimleri olduğunu unutmamak gerektiği kanısındayım. ihmal etmek asla yapmamanız gereken bir şey helede isteyerek alıp sonrasında boşvermek üzücü. Birde dikkatimi çeken bakımları gayet kolay... az su bol güneş yeterince besin birde ilgi. Öğretmenim kolaylıklar diliyorum size.
Çok özür dilerim konu bitkiler olunca kızıyorum. Ha deseydiniz o kadar bakmama rağmen yaşatamadım o zamn kızmazdım. ihmal kelimesi bir kaç yerde geçince kızmamak elde deil.
sevgiyle kalın
Kızmakta haklısınız vallahi, alınmam. Aslında ihmal diyorum ama genelde tecrübesizlikten ya da eksik bilgiden kaybettim çoğunu. Bir iki vakada ise itiraf etmeliyimki, kötü bir dönem, ruh hali, ailevi durum vs nedenlerden kendime kapanıp onları yeterince gözlemleyememek neden oldu. Ama Opuntiamın donmasında gerçekten ihmalim yok. Geçen kış epey soğuklara dayandığını görünce balkonda korumaya alma gereksinimi duymadan tatile gittim. Annem rahatsızlanıp dönüşümüz ertelenince uzun zaman bu soğuğa maruz kaldı ve benim fark edip önlem alma şansım da yok oldu maalesef. Hala çok üzülüyorum

Sukulentlerin bakımı genel olarak kolay evet. Ama benim evde başka türde epey bitkim daha var. Hatta annemin dairesindekiler de benim sayılır. Bakımları bende. Epey saksıyla baş etmeliyim yani aslında Bakamıyacaksan ne alıyorsun demeyin vallahi dayanamıyorum. siz anlarsınız beni.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön