Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh
Mesajımı daha dikkatli okumanızda fayda var.
.
|
Tek cümlelik mesajınızı dikkatle ve tekrar okudum ve fikrim değişmedi.
Özet diye verdiğiniz kısım o yazının özeti değil. Bu kadar basit. Yazının özeti sizin savunduğunuz şeyin tam tersini söylüyor.
Haberin başlığı için de sizi eleştirmedim, yanlış anlaşılmasın. Yazan habercinin cehaletidir.
Alıntı:
Yoksa görüş bildirmek konusunda bilmediğimiz bir kıstasınız mı var?
|
Kusura bakmayın... sizin aklınızdaki "görüşleri" tahmin edip bildirebilmek gibi bir beceriye sahip değilim.
Kıstas deyince; elbette kıstaslarım var. Rasyonel olmak!
Alıntı:
233 numaralı mesaj için ne düşünüyorsunuz?
|
Ne düşünmemi istiyorsunuz?
Yazının tamamı GDO'nun faydaları ve potansiyel riskleri üzerine bir analiz.
Sizin alıntı yaptığınız kısım ise bilinmeyen bir şey değil! Yanılmıyorsam 15 yıllık falan bir bilgidir. Yani her yediğimiz içtiğimiz şeyden bir miktar DNA parçası bedenimize girebilir. Bu sadece GDO için geçerli değil, her türlü besin ve diğer şeyler için geçerli.
GDO'da risk olarak görünen şey, işaretlenmiş genlerin yatay transferi. Bu genlerin insan geni olmadığı ve bedenimizde aktive olma olasılığının neredeyse SIFIR olduğunu unutmamak lazım. İnsan DNA'sında binlerce gen mevcuttur ve bunların aktivasyonları oldukça narin mekanizmalara bağlıdır. Basitçe bir gen sokuşturup işlev görmesini bekleyemezsiniz.
Daha önceki mesajlarımdan birinde insan DNA'sında yüzlerce YABANCI DNA (özellikle virüs kaynaklı oncogenler) parçası olduğunu belirtmiştim. Yani bu süreç yeni değil, milyonlarca yıl öncesinden gelen bir süreç... Zaman zaman zararları olan bir süreç olduğu da doğru. Bazı viral kökenli hastalıklarda ve kanserlerde bu mekanizma tartışılır.
Peki böyle bir risk varsa asıl önemli olan bu DNA parçasının bağırsak hücrelerimize tutunması mıdır? Yoksa bunun bir sağlık tehditi, daha açık ifadeyle KANSER, ÜLSER, ALERJİ, DOĞAN BEBEKLERDE GENETİK ANORMALLİKLER vs. oluşturması mıdır?
Eğer DNA'nın pek de önemli olmayan ve kendini sürekli yenileyen yapısal hücrelere tutunması değilde yol açtıkları sorunlar önemliyse, SAĞLIK TEHDİTİ kısmını dikkate almamız gerekir.
Zaten önemli olan da budur!
Sağlık tehditini gösteren çalışma var mı? Şu ana kadar yapılan çalışmalarda böyle bir tehdit görülmemiş. Ha, görülebilir de... O yüzden bu kadar katı uluslararası düzenlemeler yapılıyor. Riskleri analiz etmek için...
Gördünüz mü? Yine sizin beklediğiniz yanıtı veremedim. Sanırım siz "böyle bir durum varsa GDO'nun zararı kabak gibi ortadaymış" şeklinde bir yorum yapmamı bekliyordunuz.
Bu arada makaleyi de bir derleyip toparlama açısından beğendiğimi de ifade etmek isterim. Ama sadece sizin alıntı yaptığınız kısmı değil... tamamını!