Ben Türkiyede petrol olduguna ama cikaramadigimiza inaniyorum.Biz bir ilüzyonlar ulkesinde yasiyoruz bir çok sey asla gorundugu gibi degil. "milli egitim" dedigimiz okul sistemi ve tarih kitablari bile yalan yanlislarla dolu.Turkiye her yönüyle bagimsiz bir ulke olmalidir . Ne ekip biçecegimize bile baskalari karar veriyor artik.
Petrolun bittigi yalani dedigim gibi petrol sirketleri tarafindan fiyatlari yuksek tutmak icin gudemde tutuluyor.TCDD petrol ve araba sirketlerinin siyasilerle olan çirkin iliskisi yuzunden kendi kaderine terk edilmis durumda Avrupada trene buyuk onem verilirken bizim trenlerimiz çuruyor varsa yoksa kredilerle ,anlasmali ihalelerle yapilan berbat "double yollar" her yil bu rezalet yollar yuzunden kaç kisi canindan oluyor.Istanbulda iki tane kopru var ama ikisindede tren ve metro geçemiyor!Daha neler neler yazmakla bitmez!
Biyodizelin çevreci bir yakit oldugu soyleniyor fakat daha simdiden ekolojik ve ekonomik sorunlar yaratmaya basladi.Meksida temel gida maddesi olan ve misir unundan yapilan tortiya ekmegi ethonol uretimi yuzunden zamlaninca meksikalilarin hukumeti protesto etmesine sebeb olmus! Birileri çikip yenilip içilmeyen bor madenimizle çalisan araba yapsa veya hydro,gunes enerjisi,soguk fuzyon ve bunun gibi yenilebilmez maddeleri kullansa daha iyi olmazmi? Hatta yabanci sirketleri bekleyen petrolumuz kullansak fenami olur? Neden dunyanin en pahali benzinini elektirigini Türk vatandasi kullaniyor ?
Biyodizel teknolojisi kullanilmasi kolay ve pahali olmayan bir yontem benzinin çok pahali olmasi insanlari bitki yaglarini kullanmaya yoneltiyor. bu yontem Türkiyede kisa surede tutulursa sasirmam.
Ben bu teknolojinin bilinmesi ve kullanilmasina karsi degilim ancak biyodizelin petrolun tek alternatifi gibi dusunlunmesine ve sunulmasina karsiyim.Çevreciyim diyenler yakit için tarlada ürün uretilmesinin ne kadar ekolojik oldugunu iyi arastirmalilar.
Düzenleyen Mehmet Ali Aşık : 30-04-2007 saat 05:44
Neden: Güncelleme
|