View Single Post
Eski 15-03-2012, 23:02   #230
MeTePe
Ağaç Dostu

MeTePe's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Bir de geçen günden bir haber aktarayım, haber özeti şöyle:

İneklere buğday yediriyoruz | E-Tarım | Tarımsal Haber
Haberin özeti değil o!

Hatta siz o haberi de doğru dürüst okumamışsınız.

Mısır veya buğday İNEKLERE değil, TAVUKLARA yedirilir. Haberin başlığı yanlış yazılmış, o ayrı konu... Ama haber içeriğinde Yem Sanayicileri Birliği başkanı ithal ürünlere izin verilmemesine sitem ediyor... "Mısırdan vazgeçtik, %10 daha pahalı buğday kullanıp, %10 pahalıya satıyoruz, kafamız rahat" diyor.

Yani anti-GDO faliyetlerinden bıktıklarını dile getiriyor.

Hatta lafını da şöyle bitiriyor:

Alıntı:
Ekranda birçok akademisyenin ABD merkezli GDO’lu ürünleri eleştirmesine de farklı bir bakış açısı getiren Karakuş, “Baksanız çoğunun çalışmaları ABD üniversitelerinde tamamlanmış, şimdi bu insanlar ABD’ye dönük ithamlarda bulunuyor. Siz orada çalışırken iyiydi de, şimdi mi kötü oldu ABD” diye konuştu.
Haberin ÖZETİ ise şu:
İthal etmek istedikleri 6 GDO’lu mısıra izin çıkmayan ve tartışmalardan bıkan yem sanayicisi artık ineklere buğday yedirecek.

Sizin verdiğiniz gibi özet vermeye ise genellikle demagoji deniliyor.

Yazının tamamı burada, sizin verdiğiniz linkde: İneklere buğday yediriyoruz | E-Tarım | Tarımsal Haber

Şunu da eklemek isterim: Yem sanayicisi GDO'dan ne anlar? Bilimsel komisyonun kararına itibar edilmeli. Zaten onlarda tüm ürünlere değil, 9 GDO'lu üründen 6 tanesine onay vermemiş, 3 tanesine vermiş.
Yani bilim kurulu görevini yapmış! Mekanizma çalışmış.
Yine de bu ürünleri kullanmak zorunda olduğunu düşünen bir kesimin varlığını göstermesi açısından Yem Sanayicileri Birliğinin görüşü önemlidir.

Aynı demagojiyi sayın MeyveliTepe, Drake'e yazdığı mesajda yapmış. Adamın makalesi Alvarez-Buylla makalesinden 3-4 ay önce yayınlanmış... Neden bunu irdelemediğini sorguluyor. Üstelik verilen yanıtta "evet, böyle bir durum var" şeklinde bir açık sözlülük olmasına rağmen... "Ben bu konuyla ilgilenmiyorum" ifadesini ise bir kaçamak olarak değerlendiriyor.

Alvarez-Buylla makalesinin engellenmiş olduğuna da inanırım. Kapitalist bir dünyada yaşıyoruz ve para her şeyi yaptırmaya muktedirdir.

Ama bir dergi veya dergiler gönderilen makaleyi yayınlamadı diye komplo teorilerine sığınmak ne kadar doğru bilmiyorum.

Ben Ankara Yüksek İhtisas hastanesinin yaptığı bir çalışmaya katılmıştım. Dünyada ilk kez yapılan bir çalışmayı yolladığımız dergilerin hepsinden "bu konu özgün bir konu olmadığı için yayınlanmaya gerek yoktur" gibi yanıtlar geldi. Hepsine yazı yazıp "özgün değilse daha önce nerede yapılmış, örnek verin" diye sormak zorunda kaldık. Ancak bundan sonra yayınlanabildi.

Her ay 15-20 makalenin yayınlandığı bir dergiye gönderilen 200-300 makalenin hepsi yayınlanır diye bir şey görmedim ben hiç.

Üstelik adı geçen PNAS dergisi bir Bioteknoloji yayını değil. İçinde astroidlerden mikroişlemcilere kadar her türlü konu var.

Ayrıca, geç de olsa, güç de olsa sonuçta yayınlanmış. Demek ki, her ne kadar para babası GDO firmalarının yoğun baskısı ve gücü olsa da bilimsel çalışmaları ve bunların sonuçlarını engellemek o kadar da kolay değil!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bunca yazdığınızdan çıkardığım sonuç, GDO'ya bulyon muamelesi yapmalıyız.
Çorbaya gerçek tavuk suyu mu kullandın, bulyon mu, tercihi gibi bir şey
Çorbada ne gerçek, ne de bulyon tavuk suyu severim.

Böyle bir yoruma verebileceğim başka bir yanıt da gelmiyor aklıma.. kusura bakmayın. Sizin seviyenize çıkamadım.

Düzenleyen MeTePe : 16-03-2012 saat 00:27 Neden: imla ve ifade bozukluğu
MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön