View Single Post
Eski 15-03-2012, 22:38   #55
Gransan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çimler üstten sulanınca özellikle sıcak yaz günlerinde nemden dolayı mantari hastalıklar çok oluyor. Bu sistem aynı zamanda mantari hastalıklara yakalanma riskini düşürür mü? Gübre-besin verme de kolay olur sanıyorum. Su deposuna sıvı gübreyi karıştırmak yeterli gibi... Bana çok pratik ve su faturasını düşürecek bir uygulama gibi geldi.

Metreye 3 metre denmiş 500 metrekare bir bahçeye 1500 metre x 0.85 TL sadece hortum maliyeti. Peki döşerken gerekecek ek parçaların ve aparatların fiyatları nedir? (Yaklaşık 500 metrekare bahçe için)
toprak altı sulama sistemi olduğu için mantar ve benzeri hastalıklar oluşmuyor. Gübre ve besin takviyeleri aynı hattan yapılabiliyor. Su deposuna gerekli dozajda karıştırarak her hangi bir kalıntı birakmıyor boruda.

Döşenirken gerekecekler sadece ara hortum bağlantı parçaları yukarıda başka bir arkadaşın resmini koyduğu gibi, bir de istenirse ana sulama borusuyla terleyen borunun birleştiği yere vana koyulabilir. Böylece istenmeyen yerler sulanmamış olur. Bunların fiyatıda çok cüzi fiyatlardır. Başka bir ek parçaya gerek yok damla sulama sisteminde malzemelere tam uyumludur.

Gransan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön