Ben rokalarımı açık alanda yetiştiriyorum. Kış gelmeden önce sonbaharda dikiyorum. Büyük saksılarıma. Sizinkiler biraz sık olmuş. Ben bahçe topağı ve hazır toprak karıştırıyorum. Büyük saksılarımvar onlara ufak yapılı tohumları bir miktar kumla karıştırıp serpiyorum daha güzel oluyo her yere eşit. çok sık dikmemeye özen gösteriyorum. Yinede sık çıkan olursa ben aralarından biraz büyümeye başladığında ne yalan söyleyeyim yiyorum. Bu roka için geçerli. Roka tere gibi türler fidelenmezler maydanozlarıda aynen dikiyorum. Kıvırcıktaysa fideleme yapıyorum biraz büyüdüklerinde 4 yaprak olunca. Arada kompoze gübrede kullanıyorum ama çok deil. Dış mekanda olduklarından kış aylarında çok su istemiyolar. Fıs fıslamanıza gerek yok normal sulayın ama çok sudan kaçının elle kontrol edin. çok su çürütür.
Dışardaysa daha dayanıklı oluyolar o kadar yağmura kara rağmen. Sabah akşam sulamayın elle kontrol edin toprağa el sürmek kadar zevkli bir şey yok

çok sudan boynunu bükmüş olabilir. Suyuda akşamları verin. bildiğim kadarıyla gece büyüyolar ben akşamları sularım genelde.