View Single Post
Eski 15-03-2012, 15:11   #3
limon_sever
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemheat Mesajı Göster
Sn. Limon sever , bende amatör hobiciye sipariş verdigim yedikule marul ve kışlık marulun yanında birde arapsaçı marul tohumları elime ulaştı,
nasıl bir yol izlemem gerekir , tecrübenizi paylasmanızı isterim, mesela siz tek saksınıza bir adet tohum ekerek mi bu halde bir adet marulunuz oldu? Tohumları önce suda nemlendirdiniz mi ? ne kadar büyüklükte bir kap önerirsiniz??

Saygılarımla.
Sayın cemheat,

Boş 2 tane 10'lu çikolata kabı vardı. Altlarını deldim. İçine torf doldurdum ve tohumları ektim. Üstünü spreyle suladım. (Tohumları suda nemlendirmedim.) Çimlenip 3-4 yaprak olunca bahçeye şaşırttım. Bir tane de evde cam önünde 1 litrelik saksıda denemek üzere fidenin birini saksıya diktim. Saksının altına biraz derin bir kap koydum. Sulamayı hem üstten hemde alttaki kaptan yaptım. Başka bir şey uygulamadım. Ayrıca yetiştirdiğiniz marul büyüdükçe yapraklarını tek tek koparıp yerseniz marulun ömrü epey uzun oluyor.

Siz 1 litrelik pet şişelerde de deneyebilirsiniz. Pet şişeleri siyah poşetle kapatırsanız ışıktan kökler etkilenmemiş olur. Ayrıca pet şişe daha derin olacağı için kökler daha güzel gelişir ve marullar daha gösterişli olur. Bende bu sene denemek istiyorum ama bütün cam kenarları fidelerle dolu. O yüzden bahçeye direkt tohum ekeceğim.

Size aktaracaklarım bu kadar. Kolay gelsin.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön