Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm
Sayın pria,
Nergislerinizi gittikleri yerde takip etmeniz çok hoş.
|
Sayın
üzüm..
Bilgi ve tecrübe paylaşıldığı oranda değerlenir düşüncesinde olduğum için iki yıldan beri benden nergis soğanı satın alan kişilerle bağımı koparmamaya çalışarak,
onların hemen hepsine sorunları ve izlenimlerini aktarmaları ricasıyla özel mesaj yazdım..
Ben 15 yıl önce kimden aldığımı hatırlayamadığım ve çoğalttığım bu nergis türünü yıllarca edindiğim tecrübelerle mutlaka daha iyi tanıyorum ama, yinede bilmediğim özelilkleri olduğunu varsayıyorum ve en önemlisi değişik iklim koşullarındaki davranışlarını bilemiyorum.
Mesela, ecnebi sitelerde bu türün USA 5-9 arası zone'larda uygun yetiştiği, -30 derece düşük, ekstrem sıcaklık değerlerini tolore edebildiğini okusam da, bu yıl Ankara'nın birkaç kez -30'lara yaklaşması neticesinde Ankara'lı üyelerin bizzat tecrübe ve izlenimlerini onlardan okumak teorik bilgilerden çok daha değerlidir bizler için..
İşimi temiz ciddi ve dürüstçe yapmaya çabalayan biri olarak, bu soğanlara para ödeyen herkesi mutlu görmek hedefimdir..
.............
Benim en çok hassasiyet gösterdiğim bir husus ta şudur:
Ben bu soğanları haziran ayı sonunda söktüğümde, yılların verdiği göz alışkanlığıyla gelecek yıl çiçek vermeye aday olanlarını satış için ayırırım.Çiçek vermeyecek gibi olan yavruları ise kendim ekerim. Bakın, bu yıl satıştan artan 700 yavru soğanda bile 15 gün önce köye gittiğimde, 400'e yakınında minik çiçek sapı vardı..onları, soğanlarını büyütmesi için kesip attım...
İşte, tüm bunlara rağmen, bu yıl satışa sunduğum soğanlar içinde çok çok ender de olsa çiçek veremiyen soğanlar olduğunu okumak, duymak bana üzüntü verir..
Oysa, bu soğanların bakımına sulamasına güneş gören bir yerde haziran sonuna kadar devam edildiği takdirde, gelecek yıl mutlaka açacaklarına inansam da, böyle bir durumdan çok üzüntü duyarım..
Foruma yazanlardan okuduğuma göre şükür ki, böyle bir sitem, yakınma yok..hatta 4 soğan alan 7 çiçek, 5 soğan alan 10 çiçek te alabiliyor..Geçen yıl da benden nergis satın alanlardan da hiçbir şikayet duymadım..Dileğim hep böyle olmasıdır..
Ama..olmaz diye birşey yok..her ihtimale karşı bu yıl çiçek vermeyen soğan denk gelen olursa
''affola'' diyorum..
İnternet ortamında insanın aradığı tek şey ''güven duygusudur''..Bunu on paralık dalaverelerle yitirdikten sonra pırlanta yetiştirseniz de değeri yoktur.Ben istekli olmasam bile, bakın, 4 ay öncesinden bana soğan parası yatıranlar var..
Böylesine güzel bir güveni yitirmek benim için kâbustur..