Tourkana, gelmeyi çok isterim, deneyimli birinin yanında uygulamak çok iyi olur ancak bu fidanı bir araçla taşımam mümkün görünmüyor. Fidanlık evime yürüme mesafesinde olduğu için elime alıp getirmiştim. uzun dallarını budayarak anca taşıyabilirim ama budama konusunda da hata yapmak istemem doğrusu. Ne dersin budayıpta getirsemmi?
Veya kendi ağaçlarına aşı yapmayı düşünüyorsan, izlemek için gelebilirim.
Tekin, resimde dikkatinden kaçmış olabilir; Diplerdeki o küçük dalcığın biraz üzerinde gövde üzerinde eğimli yatay bir hat var. Sanki gövde komple aşılı gibi. O dalcık aşının altında kaldığından acer palmatum dalı olmayabilir ama genede koruyup ne olduğunu görmek istiyorum. Kendi haline dallanmasını beklersem, o çıkacak sürgünler, kök ağacın türünde olacakmış gibi geliyor.
Bu matkapla delme olayı gözümü korkutuyor

ama ille yapacaksam, evde bu iş için uygun motorlu araçlarım var. Düşük devirde, ara ara durarak, yakmadan delebileceğimi düşünüyorum.
Bu yöntemde dalın arkadan çıkması şartmı? yani uygun bir delik ama arkadan çıkmayan şekilde delip, kabuğunu soyduğum dalı sağlam şekilde içine sokarsam, tutmazmı acaba? Ben bunu üstlerde, daha sonra budanacak olan dallarda denemek istiyorum doğrusu.
Bilgi ve cevaplarınız için teşekkürler...