View Single Post
Eski 14-03-2012, 08:01   #1635
ü_mit
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-02-2012
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eb_ru Mesajı Göster
gardenia volkensii tohumu bir ayda çimlendi
çok sevindim
Tebrikler Ebru hanım. Bir güzel haber de benden. Bu sabah kalktım ve resimdeki güzelleri gördüm. Hem de 2 tane birden. İlk gardenya kokusunu da kendi çiçeğimden aldım. Bunu henüz yaşamayan tüm gardenyaseverlerin de bir an önce yaşamasını dilerim.

Hikayesine gelince... Önce bu sayfadaki geçmiş bilgiler, sonra da eb_ru hanım ve maysan80 sağ olsun yanlışlarımı düzelttim. Başta pencereden biraz uzakta, masamdaydı. Tomurcuk düşürmeye başlayıp yaprakların canlılığının da biraz azaldığını görünce bir şeylerin yanlış gittiğini ve harekete geçmem gerektiğini anladım. Kış olduğundan Ankara'da güneş azıcık çıktığında kaçırmamak lazımdı. Pencerenin kenarında duran resimdeki yüksek dolabın üzerine köşeye koydum. Pencere batıya bakıyor. Güneş çıktığı zamanlar kışın saksıyı bu durduğu yerde öğleden sonraları en fazla 3 saat kadar tülün ardından görüyor. Çoğu kez güneş olmadığından gardenyam sadece aydınlığı fazla almış oluyor. Klorlu çeşme suyunu da bu sayfadaki talimatlara göre kesip yerine 5 litrelik şişelere toplayıp erittiğim kardan kullandım. Sayenizde asit sevdiğini öğrenip içine bir de limon tuzu attım. Toprağını parmağımla her sabah yoklayıp kuru geldiğinde kaç gün geçtiğine bakmadan ve aşırıya kaçmadan suladım. Burada yazanların aksine 5 günde değil ortalama 3 hatta bazen 2 günde bir sulamış oldum. Ama azar azar tabi. Ha bir de çiçeği aldıktan yaklaşık 4 hafta kadar sonra toprağa ya 2 ya da 3 tane Koçtaş'tan aldığın çubuk gübreyi batırmıştım.

Oh, misler gibi kokuyor...

Eklenen Resimler

ü_mit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön