Sevgili Limon;
Floks'a ilişkin beğeni ve bilgi içeren yazınız üzerine, bugün bende tekrar Marmara Forum Bauhaus' sa gidip, bir diğer pembeden ve kırmızıdanda aldım. Birkaç gün önce gittiğimde sadece bir renk (pembe) floks almıştım.
Clematisler, gerçektende sanki sonbahar çeliği gibiydiler. Panjurlu balkonumda bile sürgünleri hızla uzamaya başlayınca, bugün kargo ile gönderdim. Pazar günü dikiverecekler.
Sayıca azldıklarını gördüm. Sadece Mor ve beyazı kalmış. Sözünü ettiğiniz üzümsü meyveler bol miktarda var.(frambuaz, böğürtlen vs.)
Dün Eminönü'ne gitmiştim. Oradan saksılı bir Ağaç Şakayık aldım. Son derece sağlıklı sürgünleri var. Çaktırmadan, saksıdan toprağını çıkarıp baktım. Saksı içindede kılcal kökleri sarmal olmuş. Şüphelenmiştim. ''Acaba bizim gibi dışarıdan alıp, saksıya biraz toprakla yen mi diktiler? Diye.) Zira 35 lira dediler, 25' e aldım. Bir başka satıcıda, ''60 lira ama 50' ye olur.''

Deyince, hep ikirciklenmiştim.
İşte aldığım şakayıklar. Birinci fotoğraf ve ikincisinin ortasındaki Eminönü'nden saksılı aldığımın rengi (Güya!) Diğerleri Bauhaus' tan aldığım soğanlar.
Bitki sağlıklı ama renk etiketi konusunda çiçeğini görmeden emin olamam. Zira 3 yıl önce bu aylarda (ağaçlar yapraklanmadan ) Hünnap fidanı diye, Muşmula( Beşbıyık) satmışlardı. Bahçemi yeni oluşturduğum için onada ihtiyacım vardı. Üzülmedim. Hünnabı yazın Yalova ve Malkara' dan tedarik etmiştim.