Daha anlaşılır olmak için kişisel düşüncelerimi maddelerin altına yazıyorum
-Bahçe sahipleri kendilerini kısıtlama altında hissetmeden özgürce yazmak istiyorlar. (Aslında kısıtlama yok, düzenleme var)
Bahçe bölümü bazı istekleri karşılamak için açıldı. Herkes yaptıklarını paylaşmak istiyor ama bir bitki için açılmış başlıkta (mesela) çimlenme görüntüleri varsa, herkesin tek tek o bitkinin çimlenmesini anlatmasının anlamı yok.
Oysa insan ne yaptığını da göstermek istiyor, doğal bir şey... Bunu kendi bahçesinde, balkonunda anlatırsa hem esas konu gereksiz/tekrar mesajlarla dolmamış olur, hem de yazan kişi, deneyimlerini paylaşmış olur...
Yazışırken ister istemez iş sohbete dönüşüyor. Bu da insanca bir şey... Üyelerin bahçeleri/balkonları bu isteği de tatmin eder, böylece bir bitki için açılmış esas konu nispeten daha temiz kalır, mesaj fazlalıkları olmaz... (Tabii bu hesaplar, esas konunun gereksiz mesajlarla kirlenmesine engel olamadı, o da başka
Bunları demiştik ama zaman içinde gelinen noktada baktık ki, bitki sayfasında bile yer almayan önemli bilgiler, çok sayıda bahçe sayfasına dağılmış. Esas konuya bakan, bazı soruların cevaplarını bulamıyor. Soruyu gidip bilmemkimin bahçesinde soruyor. Konuyu açtığı için, konusundan sorumlu olması gereken kişi, soranı doğru yönlendirmediği gibi (git şurada sor) cevabını da orada veriyor. Öğrenen ya da cevaplayan bir zahmet gidip, ilgili konuya, öğrendiklerini yazmıyor.
Bu kadar bilgiyi yazmaya üşenmeyenlerin, bilgilerin işe yaraması konusunu, düzeni nasıl bu kadar umarsamadıklarını anlayamıyorum.
Bir de tohum, fidan vs isteme/dağıtma meselesi var. Forumda bunun için açılmış bölüm dururken, herkes herkesin bahçesinden birşeyler istiyor ya da dağıtıyor.
-Bir defalığına, geriye dönük çok gereksiz görülen mesajları bahçe sahibinin kendisinin belirleyip bildirmesi
Çok sayfalı konularda bu bir işkence, kişisel olarak ben bununla uğraşmazdım. Yeter ki bundan sonra dikkat edin.
Sayfanıza yazan biri gereksiz (ya da çok gerekmeyen) bir mesaj yazmış olabilir. "Aman da ne güzel açmış senin yavrular" gibi... En azından cevap vermeyin
Bu temizliği yapmak isteyenler, Güler'le bağlantı kurabilir. Ondan başkası bu delice işte çalışmaz gibi geliyor

(Çünkü ancak kendi mesajlarını silebilirsiniz, diğerlerinin silinmesi için moderatörden yardım isteyeceksiniz, o da sayfalarca yazıyı okuyup, mesaj silecek)
-Beğen/teşekkür butonları bundan sonra gereksiz mesaj trafiğini oldukça azaltacağı.
Bilsek daha önce koyardık
-İlgili bölüme taşınması gereken önemli mesajların moderatörler aracılığıyla yapılması aynı zamanda yanlış bölüme taşınması olasılığını da ortadan kaldıracağı.
Taşıma işi zaten ancak yönetim tarafından yapılacağı için yanlışlık olmaz.
Aynı bilgilerin iki yerde de bulunmasının sakıncası yok. Bahçenizde karşılıklı yazışmalarla mesela 2 sayfa süren bir konuyu derleyip, tek bir metin halinde olması gereken yere yeni mesaj olarak yapıştırabilirsiniz. Kimin ne dediğini tek tek yazmanız anlamsız olur. Yazının tümünü siz yazmışsınız gibi hazırlayın. Altına kimlerin katkısı var isimleri yazın. Buraya bahçenizin ilgili sayfasının linkini de yazabilirsiniz.