Geçen gün Migros' tan Zambak soğanları almıştım. Dün yeniden gittiğimde çiçek standını ve soğanları dışarı çıkarmışlardı. Soğan paketleri yağmurdan etkileniyordu az da olsa. görevlileri uyardım ama ne işe yarayacak aslında. Paketlere arsızca bakınıyordum yine ve Kana soğanı da olduğunu gördüm. Dayanamayıp aldım bir paket. Eve geldiğimde pakete bakınırken soğanların filesine eklenen firma kartonunda küf gibi bişey gördüm. Islanan kağıtlarda oluşana benzer. Rizomu filenin dışından açmadan incelemeye çalışıyorum, küfü andıran görüntüler var onda da. Yumuşama hissetmedim ama. Bu durum normal midir? Yoksa hastalıklı bir rizom mu aldım ben? Geçen sene dahlia rizomları da almıştım yine Asya Lale markalı ama o paketlerde bu tarz birşey görmemiştim. Bunları dikip hevesle bekledikten sonra hasta veya ölü bitkilerle karşılaşırsam çok üzülürüm. Bir de ben saksıya ekeceğim mecburen. 20 cm en, 20 cm boyunda çok büyük olmayan bir saksıyı düşünüyorum. Küçük derseniz daha büyük olana dikeyim. Şimdiden teşekkür ederim yanıtınız için. Soğanlı bitkilerime Kanayı da eklemek nasip olur umarım. Bahçelerde gördükçe beğenir heves ederdim.
|