View Single Post
Eski 05-04-2007, 13:09   #359
nil
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Dil en önemli ifade aracıdır. İnsanlar arasındaki iletişim, ağırlıkla dil üzerinden sağlanır. Dolayısıyla doğru kullanılmayan dil ifadenin de eksik ve yanlış olmasına yol açacaktır, iletişimi olumsuz etkileyecektir.

Yine, kötü yazılmış bir yazı okuyucuda okuma isteği uyandırmaz. Dolayısıyla yazısının okunmasını isteyen kişi öncelikle yazısını okunur kılmaya çalışmalıdır.

Esasen konuşma ve düşünme birbirinin tamamlayısıdır. Biz insanlar (iç sesimizle) konuşarak düşünürüz. Dolayısıyla yöntemli düşünen bir insanın konuşması da düzgün olur, elbette yazısı da. İşte bu nedenden ötürü, kendini yazarak ifade edemeyen birisinin doğru da düşünemeyeceğini, yani doğru bir mantık dizgesi içinde düşünemeyeceğini, dolayısıyla yazdıklarında herhangi bir fikir aramamak gerektiğini düşünüyorum. O yüzden, şahsen ben böyle yazıları okumaya zahmet etmem. Nerede yazılmış olursa olsun.

İmla kurallarına gelince... Doğrusu insanların bu konuyu gözardı etmeleri, üstelik yukarıda gördüğüm kadarıyla bu konudaki eleştirilere olumsuz tepki vermeleri hem üzücü hem düşündürücü. Ben bunu okuyucuya yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Hem de öyle büyük bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum ki, bunu küfürlü sözle bile eşdeğer tutabilirim ölçü vermek gerekirse. İşte benim için bu kadar önemli bir konu Türkçe yazım kuralları meselesi.

Bu yüzden kendime özel bir imza bile yaptım. Aşağıda da göreceğiniz gibi, adeta yalvarıyorum düzgün Türkçe kullanımı için.

Site yöneticilerine bu konudaki duyarlılıklarından ötürü özellikle teşekkür ederim.

İlk ve orta öğrenimde çalışan öğretmenlerimizi de göreve çağırıyorum: Yeni kuşaklarımıza Türkçe'yi iyi öğretin lütfen!

Sevgiler,

Nil

nil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön