Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili ciceksever70, eklentideki lupini yaşatamadım. Şimdi ekilecek, TohumTakas Etkinliğinden gelen lupin tohumlarım var. Bitkinin 2-3yıl yaşadığını söylemişsiniz. Kışları bitkinin durumu nasıl oluyor? Koruma gerekiyor mu? Yaprak döküp baharda yeniden mi filizleniyor? Güneş-gölge isteği nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler...
|
Sevgili SDurul, kisin hic bir koruma gerekmiyor ben kuruyan bitkiyi iyice kisaltiyorum ilkbaharda dipten yaprak veriyor. Aslinda yaprak dökmüyor ama iyice büyüyen yapraklar yerlere yatiyor kesmek gerekiyor. Kisin en soguk zamanlarinda kuruyor. Aydinlik yerleri seviyor ciceklenmek icin benimkiler günesli yerlerde ekili. Dört yil önce diktiklerimden bazilari gecen yaz tamamen yokoldu ama hemen yaninda herhalde düsen tohumlardan yeni bitkiler yetisti. Dibindeki yabani otlari yoluyorum baska bir bakim istemiyor. Bir de bozulan cicekleri keserseniz yeniden cicekleniyor.
Ben de simdi saksida yetistirme deneyleri yapiyorum. Önceden yetistirip istedigim yerlere ekebileyim diye. Sevgiler.