View Single Post
Eski 10-03-2012, 14:59   #54
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sirius, bana saksısı küçük gibi göründü ama siz bilirsiniz. Bahçesinde bir çok çeşit Orman Gülü olan komşum, bu bahar 2 adet aldığımı görünce bir iki tiyo verdi. Birisi, çiçekleri açıp solunca hemen çiçek dibinden kesmem gerektiği, oradan yeni sürgünler çıkaracağı ve seneye çiçekleri oralardan açacağı idi. Bir de gübreleme önemli diye biliyorum. İlk dikerken toprağın dibine kutudaki ölçülere göre karıştırdım, sonraki gübrelemeyi de yazılana göre yapacağım. Tam gölgeyi ve nemi sevdiğini biliyorum. Tıpkı Ortancalar gibi toprağının devamlı nemli olmasını seviyor. Komşum, en zor bitkilerden olduğunu, hepsine aynı şekilde baktığı halde(bazıları ağaç olmuş), arada bazılarının durup dururken kuruyup öldüğünü söyledi.

Bu konuda henüz acemiyim, tecrübe sahibi değilim ama belki işinize yarayabilir diye yazmak istedim. Kolay gelsin
Sevgili limon bildigim kadariyla kesilmiyor da cicekler bitince petunya gibi eski cicekler kopariliyor.

Bu arada benim iki tane rhododendron`umda sorun var. Bir tanesini gecen yil sekle girsin diye budamistik bu kis bir dali tamamen yapraksiz kaldi, yaprakli olan dalda da kahverengilesme var. Saglikli olan yaninda ekili bitkide de kahverengilesme basladi.

Eklenen Resimler

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön