View Single Post
Eski 10-03-2012, 12:58   #547
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Sayin Vulcano,
Teorik temel bilgilerle birlikte pratik calismalara da baslayip deneyimlerle kendinizi gelistiriniz. Okuduklarinizi uygulamaya basladiginiz zaman kendinizi bonsainin icerisinde bulacaksiniz.

Bonsaiye sorunsuz ya da daha az sorunlarla baslamaniz icin, bolgenizde sorunsuzca yetisen yerli agaclardan bonsai yapmiya baslarsaniz daha erken istediginiz sonucu alabilirsiniz.

Dogrudur tohumdan bonsai yapmak uzun bir zaman aliyor, ama siz yine de tohumdan bonsai yetistirmeyi dusunuyorsaniz ektiginiz tohum ve ya tohumlarla kalmayiniz. Onlarin yaninda celiklerle de uretim yapip daha hizli bir sekilde hatta fidancilari ziyarat edip bonsaiye uygun fidanlar ile, ise baslamanizi oneririm.

Sozunu ettiginiz fidanlarin iyice gelismelerini bekleyiniz. Bu arada yerli agaclarla yapacaginiz calismalardan elde edeceginiz deneyimlerle zor bir tur olan elinizdeki fidanlar uzerinde daha bir rahat calisabileceginizi dusunuyorum.

Size kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön